Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ειρηναίου, σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της περιοχής , των Τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών , πραγματοποιείται η Ιερά πανήγυρις Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου Προδρόμου στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Πτολεμαΐδας , το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2024.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ Ειρηναίου και με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Μανάδη , του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Αυξωνίδη και πλειάδας Ιερέων τελέσθηκε την Τετάρτη 28/8/24: παραμονή της εορτής ο Μέγας Πανηγυρικής Εσπερινός με τη λιτάνευση της Ιεράς εικόνος , στις Οδούς της Ενορίας .

Με γλαφυρότητα και παραστατικότητα στο θείο κύρηγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και στον μαρτυρικό θάνατό του.

Το “παρών ” στον εορτασμό έδωσαν οι π. Υφυπουργοί – Βουλευτές ΠΕ Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος και Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, , εκπρόσωποι της ΕΛ .ΑΣ, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πολιτιστικών Συλλόγων και άλλων φορέων και πλήθος πιστών από όλες τις Ενορίες και την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας .
Την Πέμπτη 28/8/24 ανήμερα της εορτής τελέστηκαν ο Αρχιερατικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Μανάδη.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο του Ενοριακού Κέντρου λειτουργεί η 24η παραδοσιακή Έκθεση Βιβλίου με Ενοριακές Εκδόσεις και με βιβλία ποιμαντικής προσφοράς , που αποτελεί πλέον θεσμό και στηρίζεται από τον ακούραστο και δραστήριο Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πατέρα Θωμά Μανάδη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ενώ η φετινή καινοτομία είναι το “χτύπημα της καμπάνας” , που για πρώτη φορά έγινε, με ηλεκτρονικό τρόπο.
Στη διάρκεια του διημέρου πλήθος κόσμου επισκέπτεται και το ιστορικό πανηγύρι, που παραδοσιακά πλαισιώνει τον εορτασμό κάθε χρόνο, ψυχαγωγώντας μικρούς και μεγάλους.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Βίντεο και φωτογραφίες:

 

X