Με περισσότερα από 70.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει τις δύο συναυλίες της Πέμπτης και της Παρασκευής στα Σέρβια, ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης μετά από αίτημα του Δήμου Σερβίων ο οποίος είναι και ο διοργανωτής των εκδηλώσεων.

Στέλιος Ρόκκος και Πέγκυ Ζήνα φιλοξενούνται στο γήπεδο των Σερβίων, με το Δήμο να καλύπτει όλα τα έξοδα μέσα από χρήματα του Τοπικού Πόρου, δημιουργώντας έντονο πολιτικό ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας με την αντιπολίτευση να εκφράζει έντονες αντιρρήσεις.

Μάλιστα η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στηλίτευσε την επιλογή της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιεί πόρους οι οποίοι προορίζονται για άλλους σκοπούς σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ έστρεψε τα βέλη της και στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας η οποία ενέκρινε το συγκεκριμένο ποσό:

«Ο Τοπικός Πόρος είναι ανταποδοτικό τέλος για τη μεταλιγνιτική εποχή και όχι για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε τον Πόρο για να απορροφηθούν όσοι έχασαν τις δουλειές τους σε ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ».

Παράλληλα η κα Σπυρίδου κατηγόρησε το Δήμαρχο Σερβίων για τη συγκεκριμένη επιλογή η οποία ξεκίνησε πέρυσι στην προεκλογική περίοδο με το κόστος τότε να είναι 120.000 ευρώ:

«Το κάνατε πέρυσι προεκλογικά, χωρίς εισιτήριο και για να μην ξεμπροστιαστείτε φέτος απλά μειώσατε τον προϋπολογισμό. Αν η Περιφέρεια θέλει να συνεχίσει τη φιλοσοφία των προηγούμενων είναι ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί».

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Σερβίων υπερασπιζόμενος την απόφαση της δημοτικής αρχής τόνισε πως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός πρέπει να προσφέρονται δωρεάν στους πολίτες και κατ΄ επέκταση υπάρχει κέρδος για την περιοχή μέσα από τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή.

«Αφού δίνετε η δυνατότητα από τον Πόρο πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Δε μας λείπουν 5-10.000 ευρώ, προτιμάμε τα ωραία της ζωής να τα προσφέρουμε δωρεάν».

Για νόμιμες διαδικασίες και για τακτικές που ακολουθούν και άλλοι Δήμοι έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Καλλίνικος Χολέβας.

 

X