Μια πρόταση μομφής για… γαμήλιο δώρο!

Είπαμε «αψύς Σφακιανός» ο κ. Παύλος Πολάκης, και μπράβο του, αλλά εδώ φαίνεται σαν να το έχει… παρακάνει.

Ενώ γνωρίζει πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης, τον οποίο ο ίδιος, λέγεται πως, έφερε στο κόμμα και το σίγουρο είναι πως στη συνέχεια τον στήριξε πάρα πολύ για να εκλεγεί στη θέση του κ. Αλέξη Τσίπρα, παντρεύεται σε μερικές μέρες, στις 30 Αυγούστου, αντί να του στείλει ένα οποιοδήποτε δώρο, έστω ένα σετ φλιτζάνια του καφέ ή του τσαγιού όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και από τους άσπονδους φίλους, σε πρόσφατη συνέντευξη του άφησε ανοιχτό ακόμα και την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

***

Είναι όμως ο μόνος που σκέφτεται κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Documento που χθες είχε θέμα με τίτλο « ΣΥΡΙΖΑ: 15 ημέρες στο… κόκκινο – Όλα δείχνουν πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή», ίσως ο κ. Πολάκης να μην είναι ο μόνος καθώς δεν αποκλείεται πρόταση μομφής να καταθέσουν και οι «87», που αυγάτισαν, αφού το ρεπορτάζ αναφέρει ότι:

«Το γυαλί ανάμεσα στους 87 της Κεντρικής Επιτροπής –οι οποίοι υποστηρίζουν μέσω του Documento πως έχουν αυξήσει τη δυναμική τους και πλέον είναι τουλάχιστον 110 με 120 άτομα– και τον Στέφ. Κασσελάκη έχει ραγίσει οριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης με μια σκληρή ανάρτηση τους κάλεσε να αποφασίσουν αν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάποιο άλλο κόμμα και τους προκάλεσε να θέσουν πρόταση μομφής.

Από την πλευρά τους οι 87 φαίνεται ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής ενιαία στάση, με την πλειονότητα να θεωρεί πως μια πρόταση μομφής είναι αναγκαία. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να προτείνουν κάποιον υποψήφιο.

Στο τραπέζι βρίσκονται αρκετά ονόματα, αλλά αυτά που φαίνεται να ξεχωρίζουν είναι των Φάμελλου, Φαραντούρη και Αρβανίτη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αυτά τα τρία στελέχη έχουν εκφράσει τη θέληση (δημόσια τουλάχιστον) να διεκδικήσουν την προεδρία.»

***

Ούτε τον γάμο του δεν του αφήνουν να χαρεί του Προέδρου τους…

ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί να έχει κυβερνητική πρόταση,  αλλά ποιος θα την παρουσιάσει;

Την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή Morning Club που παρουσιάζουν οι Υπάτιος Μωυσιάδης και Αντώνης Πουγαρίδης στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του True Story Radio φιλοξένησαν τον κ. Θεόδωρο Κακουλίδη, Πρόεδρο της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, και είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Κακουλίδης αφού είπε, μεταξύ άλλων, και το αυτονόητο, πως την κοινωνία δεν ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι λύσεις που μπορεί να προτείνει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, θέλησε να δώσει και μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας ότι  «Τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει κυβερνητικό πρόγραμμα και ο κόσμος θα το δει και θα αποφασίσει αν θα στηρίξει την κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ…»

***

Δεν έχουμε κανένα λόγο ν’ αμφισβητήσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όντως κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θα έχει την ευκαιρία να καταθέσει στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως παραδοσιακά γίνεται.

Προκύπτουν όμως δύο σημαντικά ερωτήματα.

Πώς οι πολίτες θα ασχοληθούν με το όποιο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όταν εδώ και ένα χρόνο, περίπου, εκείνο που βλέπουν όλοι είναι πως… ευδοκιμούν οι κόντρες και τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα», τα οποία, συνήθως, είναι και αυτά που κυριαρχούν στην ειδησεογραφία που αφορά το κόμμα;
Το πρόγραμμα αυτό, από ποιον θα παρουσιαστεί, τελικά; Από τον κ. Στέφανο Κασσελάκη ή από τον/ την όποιο/ όποια διάδοχο του, μιας και απ’ ό,τι όλα δείχνουν έχει ανοίξει (πάλι) θέμα ηγεσίας;

***

Με τους «87» να βρίσκονται σε θέση μάχης, τον κ. Παύλο Πολάκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής ενάντια στη σημερινή ηγεσία (σ.σ. σε συνέντευξη του στο Documento της Κυριακής) και τον πρόσφατα εκλεγέντα στην ευρωβουλή κ. Νίκο Φαραντούρη να δηλώνει «παρών» αν τεθεί θέμα ηγεσίας, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η διαμόρφωση του όποιου κυβερνητικού προγράμματος και η παρουσίαση του είναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα τους.

Αυτό προκύπτει από αυτά καθ’ αυτά τα γεγονότα που παράγει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά αυτό θα έπρεπε να κάνει και αυτό απαιτούν η θέση, ο ρόλος και πάνω απ’ όλα τα μέλη και οι ψηφοφόροι του που μόνον ευχάριστα δεν νιώθουν βλέποντας τι γίνεται μεταξύ των συντρόφων.

Αλλά, μέχρι και ο σύντροφος Πολάκης είπε πως, δυστυχώς, με τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα παράγουν περισσότερη παραπολιτική παρά πολιτική.

 

 

X