Τριγμούς στην παράταξη του Δημάρχου Σερβίων, Χρήστου Ελευθερίου, προκάλεσε η ανεξαρτητοποίηση του πρώην Αντιδημάρχου και στενού συνεργάτη του, Χρήστου Ποντίκη, ο οποίος λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε το λόγο από τον Πρόεδρο ώστε να προβεί σε μία ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή δεν είχε όμως να κάνει με κάποιο θέμα του συμβουλίου αλλά με την δήλωση ανεξαρτητοποίησής του την οποία διάβασε, εμφανώς φορτισμένος και συγκινημένος.

Ο Χρήστος Ποντίκης έκανε λόγο για αποκλεισμούς και φαινόμενα αλαζονείας(προφανώς από την πλευρά του Δημάρχου), τόνισε όμως πως θα εξηγήσει τους ακριβείς λόγους της παραίτησης με αναλυτική επιστολή η οποία θα φτάσει σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. αύριο.

Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ζητήματα ηθικής, καλώντας όποιον έχει να του προσάψει οτιδήποτε να ελέγξει ακόμα και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

«Είναι μια βιαστική απόφαση, ο Χρήστος αποτελεί κεφάλαιο για το συνδυασμό μας. Εύχομαι η πράξη του να οδηγήσει τον ίδιο και το Δήμο μας σε υψηλότερα σημεία», αρκέστηκε να πει ο Δήμαρχος, Χρήστος Ελευθερίου με τον Χρήστο Ποντίκη να επισημαίνει πως δεν είναι βιαστική απόφαση καθώς έχει πάρα πολύ καιρό που το σκέφτεται.

Η ανεξαρτητοποίηση Ποντίκη δημιουργεί ερωτηματικά καθώς ο ίδιος ήταν από τους ανθρώπους του στενού πυρήνα του Δημάρχου στην προηγούμενη θητεία, ενώ αποτέλεσε και εκ των ιδρυτικών μελών της «Γέφυρας στο Μέλλον».

Πλέον οι πάντες αναμένουν την επιστολή με τους λόγους ανεξαρτητοποίησης ώστε να βγουν πιο χρήσιμα και συγκεκριμένα συμπεράσματα για το τι οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

 

 

X