Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς μια ακόμα (νέα) διάσπαση τραβούν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία;

Έτσι δείχνουν όλα, καθώς προχθές από τη μια είχαμε την αποχώρηση των στελεχών που συμμετέχουν στη γνωστή πλέον ως ομάδα των «87» από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και από την άλλη τον κ. Παύλο Πολάκη, τον αναγνωρισμένο και ως «αψύ Σφακιανό», να θέτει ευθέως και χωρίς περιστροφές θέμα ηγεσίας!

***

Τα στελέχη δε που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν είναι όποια κι όποια, αλλά πρώτης γραμμής καθώς μιλάμε για τους Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου.

Και από την άλλη μεριά, όταν θέτει θέμα ηγεσίας ο κ. Πολάκης που ήταν απ’ αυτούς που στήριξαν όσο περισσότερο μπορούσαν τον κ. Στέφανο Κασσελάκη όταν διεκδίκησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογή του, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα που αλλάζουν τις εσωτερικές ισορροπίες του κόμματος και το πιθανότερο και λογικότερο είναι ότι θα προκαλέσουν εξελίξεις.

***

Το σίγουρο πάντως είναι πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται για ένα πολιτικά θερμό Φθινόπωρο, χωρίς κανείς να μπορεί από τώρα να προβλέψει τι θα φέρει τελικά όλη αυτή η αναταραχή.

Μια νέα διάσπαση;

Μια νέα αλλαγή ηγεσίας, πριν καν ακόμα η σημερινή προλάβει να γιορτάσει την πρώτη της επέτειο για την ανάδειξη της σ’ αυτή την… ηλεκτρική καρέκλα, όπως αποδείχτηκε μέχρι σήμερα;

Οι «87» και οι παρεμβάσεις κομματικών οργανώσεων για να δοθεί η δυνατότητα στον Κασσελάκη να βρεθεί στη Βουλή.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην ομάδα των «87», μετά την αποχώρηση τους από την Πολιτική Γραμματεία έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα κείμενο στο οποίο αναγράφουν αναλυτικά τις διαφωνίες του, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και στο γνωστό θέμα της παραίτησης των επιλαχόντων από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη Βουλή για τον κ. Στέφανο Κασσελάκη.

Σημειώνουν, λοιπόν, χαρακτηριστικά ότι: «Είναι απαράδεκτο σήμερα στην Π.Γ. εκτός ημερησίας διάταξης, να τίθεται θέμα παραίτησης των εκλεγμένων και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ανατροφοδοτώντας αενάως την εσωστρέφεια και την μη παραγωγή πολιτικής. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει λειτουργία φραξιονιστικής λειτουργίας, με πιέσεις σε πλήθος Νομαρχιακών Επιτροπών για πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ της παραίτησης των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Η παραίτηση του συντρόφου και διακεκριμένου επιστήμονα Όθωνα Ηλιόπουλου, έγινε για λόγους αλλότριους, από την μη θεσμική αναφορά του, ότι παραιτείται για να παραδώσει σε πρόσωπο της επιλογής του, ακόμη και αν αυτό είναι το πρόσωπο του Προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα θεσμικό κόμμα και δεν μπορεί να λειτουργεί έξω από όσα ορίζει το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και το καταστατικό μας, αφήνοντας μέλη του ψηφοδελτίου επικρατείας, να λοιδορούνται και να στοχοποιούνται. Η ηγεσία του κόμματος έχει υποχρέωση να διαφυλάττει την ενότητα και να μην αφήνει πρωτοβουλίες να δρουν διαιρετικά σε όλα τα κομματικά επίπεδα.

Η συνέχιση της εσωστρέφειας και της δολοφονίας χαρακτήρων για όποιον λόγο, τον μόνο που υπηρετούν είναι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την συντήρηση.

Αυτή την τακτική και αυτές τις αποφάσεις δεν μπορούμε να τις νομιμοποιήσουμε χωρίς εισήγηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς σεβασμό στο καταστατικό και τις πάγιες αρχές και αξίες της παράταξης μας.»

***

Θυμίζουμε πως χθες ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ είχε θέμα με τίτλο «Ηχηρή παρέμβαση των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας υπέρ του Στ. Κασσελάκη», στο οποίο ανέφερε τα εξής:

«Σαφή θέση υπέρ της εισόδου στη Βουλή του Στέφανου Κασσελάκη και της παράδοσης των εδρών των προηγούμενων επιλαχόντων, παίρνουν με μια ηχηρή τους παρέμβαση, δύο ομάδες μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Εορδαία. Με μία κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι τους, επικαλούνται πως οι έδρες του ψηφοδελτίου επικρατείας δεν είναι με σταυρό, ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την όσο δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση των θέσεων μας, και άρα πρέπει να δρομολογηθεί η παραχώρηση της έδρας του Όθωνα Ηλιόπουλου στον Στέφανο Κασσελάκη.»

(σ. σ. ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: https://e-ptolemeos.gr/ichiri-paremvasi-ton-om-syriza-eordaias-yper-tou-st-kasselaki-o-syriza-p-s-echei-anagki-tin-parousia-tou-proedrou-tou-sti-vouli-edo-kai-tora)

 

***

Πιθανότατα να υπήρξαν κι άλλες ανάλογες ανακοινώσεις από διάφορες Νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό σχολιάστηκε από τους «87».

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον…

X