Τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε με πρωτοβουλία του ο Υπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με αντικείμενο το πρόγραμμα ενισχύσεων των γουνοποιητικών επιχειρήσεων (κύκλος 2β). Στόχος είναι να δρομολογηθεί το πρόγραμμα άμεσα, όπως τόνισε ο υπουργός, μάλιστα είναι θέμα ημερών το άνοιγμα του κύκλου 2β.

Ειδικότερα, η τηλεδιάσκεψη έγινε με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Άννας Μάνη Παπαδημητρίου, της Γενικής Γραμματέως Βασιλικής Λοΐζου, των Βουλευτών Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου και Στάθη Κωνσταντινίδη, στελεχών του Υπουργείου, του Περιφερειάρχη Γ. Αμανατίδη, του Δημάρχου Βοίου Χ. Ζευκλή, του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας Δήμου Καστοριάς κ. Εγγλέζου και των προέδρων των επιμελητηρίων Κοζάνης και Καστοριάς, κυρίων Μητλιάγκα και Καραταγλίδη).

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός, θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να υλοποιηθεί ταχύτατα ο κύκλος Β2 του προγράμματος ενισχύσεων του κλάδου της γουνοποιίας, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ώστε να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που δεν έχουν επωφεληθεί του συγκεκριμένου προγράμματος μέχρι σήμερα.

Αναμένεται να ωφεληθούν 120 επιπλέον επιχειρήσεις με ποσά από 10.000€ ως 60.000€, με την προϋπόθεση ότι ο τζίρος του 2022 παρουσίασε μείωση 5% σε σχέση με τον μέσο όρο των ετών 2017-2019.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο ώστε η εκταμίευση των ποσών να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024.

Στην ανάγκη να προχωρήσει το εν λόγω πρόγραμμα άμεσα, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης, προσθέτοντας πως πρέπει να σχεδιαστεί και ένα πρόγραμμα συνολικά για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, σημειώνοντας πως: «Συμφωνήθηκαν οι παράμετροι του προγράμματος 2β ώστε να είναι ελκυστικό, η ανάγκη να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν και να καταβληθούν έγκαιρα τα ποσά των επιχορηγήσεων».

X