Σαφή θέση υπέρ της εισόδου στη Βουλή του Στέφανου Κασσελάκη και της παράδοσης των εδρών των προηγούμενων επιλαχόντων, παίρνουν με μια ηχηρή τους παρέμβαση, δύο ομάδες μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Εορδαία. Με μία κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι τους, επικαλούνται πως οι έδρες του ψηφοδελτίου επικρατείας δεν είναι με σταυρό, ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την όσο δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση των θέσεων μας, και άρα πρέπει να δρομολογηθεί η παραχώρηση της έδρας του Όθωνα Ηλιόπουλου στον Στέφανο Κασσελάκη.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Η απόφαση του Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί της έδρας του, ως βουλευτής Επικρατείας, υπέρ του επίσης απόδημου Έλληνα στο ψηφοδελτίου μας για την επικράτεια, δηλαδή του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, αποτελεί μια κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους, ενσυναίσθησης και κατανόησης της επιθυμίας της βάσης μας να βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην Βουλή των Ελλήνων. Αποτελεί επίσης μια προσπάθεια να νουθετήσει αυτούς που μετρούν το «μπόι» τους με τον ίσκιο τους, την εσωτερική αντιπολίτευση δηλαδή, έχοντας ως γνώμονα την προτεραιότητα της «αυθεντικής» – δια του εκλεγμένου Προέδρου μας – εκπροσώπησης του κόμματος μας στο πεδίο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης.
Η παρουσία του Προέδρου μας στην Βουλή είναι επιτακτική ανάγκη που θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και αποφασισμένους στην διεκδίκηση αυτή. Ακραία στοιχεία με ακραίες συμπεριφορές που αποστάτησαν και τώρα θέλουν να καρπωθούν την βουλευτική έδρα να ξέρουν πως θα μας βρουν μπροστά τους και απέναντι τους σε οποιοδήποτε πολιτικό τυχοδιωκτισμό επιχειρήσουν να πράξουν.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παρακάτω:
Οι έδρες του ψηφοδελτίου επικρατείας δεν είναι με σταυρό, ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την όσο δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση των θέσεων μας
Μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου δεν υπάρχει εκπροσώπηση του απόδημου Ελληνισμού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Επομένως είναι μονόδρομος η παρουσία στην Βουλή του μοναδικού εκπροσώπου των αποδήμων Ελλήνων , του Προέδρου σ. Στεφάνου Κασσελάκη.
Είναι η ευκαιρία ώστε ο Πρόεδρος να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα που του αναλογούν ως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καλούμε λοιπόν όλους και όλες τους εμπλεκόμενους/ες υποψήφιους, με γνώμονα την ηθική που πρεσβεύει η Αριστερά, να ανοίξουν το δρόμο έτσι ώστε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη γνήσια εκπροσώπηση στη βουλή μέσω του Προέδρου του. Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης ή αποτροπής αυτής της βούλησης της βάσης του κόμματος θα κριθεί πολύ αυστηρά τόσο από τα ίδια τα μέλη του κόμματος όσο και από τον ίδιο τον λαό.

ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ Ο.Μ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

X