Υποκριτική στάση και «εξαναγκασμό» καταλογίζει στους Αντιδημάρχους Κοζάνης, Κώστα Κουρού και Γιάννη Ιωαννίδη, η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις», με αφορμή τη στάση τους στη ψηφοφορία για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Οι δύο πρωτοκλασάτοι Αντιδήμαρχοι ενώ ξεκάθαρα ήταν απέναντι στο νέο ΟΕΥ τελικά ψήφισαν με «βαριά καρδιά» όπως δήλωσαν την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κοζάνης, Περικλή Αλειφέρη, με την Κίνηση να υποστηρίζει με νόημα πως επιβεβαιώθηκε η φράση «σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει». Αναλυτικά:

«Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Κώστας Κουρού, αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών αφού τοποθετήθηκε δημόσια κατά της πρότασης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου για θέματα που αφορούν την Οικονομική υπηρεσία και ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού χωρίς να τοποθετηθεί καν, δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν με βαριά καρδιά το θέμα, θέλοντας όπως είπαν, να στηρίξουν τον Δήμαρχο (σχετικό video).

Φυσικά η στάση τους μόνο ως υποκριτική μπορεί να εκληφθεί αφού ειδικά στην αυτοδιοίκηση ο κάθε σύμβουλος οφείλει και πρέπει να ψηφίζει κατά συνείδηση. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει η έννοια της δεδηλωμένης όπως στο κοινοβούλιο, δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να καταψηφιστεί ο Δήμαρχος ως πρόσωπο, επομένως δηλώσεις στήριξης του Δημάρχου είναι περιττές και γίνονται μόνο και μόνο για το θεαθήναι.

Η επίκληση της «βαριάς καρδιάς» υποδηλώνει ¨εξαναγκασμό¨ και είναι απλά ένας πολιτικάντικος τρόπος για να αποφύγουν την κριτική όσων μέχρι χθες τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια ενώ στην πράξη κάνουν ότι τους συμφέρει πολιτικά.

Εν κατακλείδι για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η φράση ότι «σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει»!

X