Οργανισμός Εσωτερικής Κρίσης- Με «βαριά καρδιά» ψήφισαν οι πρωτοκλασάτοι Αντιδήμαρχοι Κοκκαλιάρη των νέο ΟΕΥ του Δήμου Κοζάνης- Βαθαίνει το ρήγμα με τους μετακλητούς συνεργάτες του Δημάρχου- Έντονες αντιδράσεις από τους εργαζομένους και το Οικονομικό Επιμελητήριο

Την διαφωνία η οποία υποβόσκει εδώ και αρκετό διάστημα, αλλά και τα διάφορα κέντρα «εξουσίας» που στήνονται εντός της δημοτικής αρχής ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο η συζήτηση για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο νέος ΟΕΥ προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και την παραλίγο διαφοροποίηση στην ψηφοφορία των δύο πρωτοκλασάτων Αντιδημάρχων του Γιάννη Κοκκαλιάρη, οι οποίοι τελικώς με «βαριά καρδιά» όπως δήλωσαν έδωσαν την έγκρισή τους στην εισήγηση με την οποία εμφανώς διαφώνησαν.

Κώστας Κουρού και Γιάννης Ιωαννίδης, έδειξαν(για πρώτη φορά ίσως δημόσια) την διαφωνία τους με επιλογές του Δημάρχου, Γιάννη Κοκκαλιάρη και στενών του συνεργατών όπως ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Περικλής Αλειφέρης και η νομικός Νικολέτα Μπομπόναρη, οι οποίοι ήταν και οι εισηγητές του νέου Οργανισμού.

Μάλιστα ο Κώστας Κουρού βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση καθώς η έντονη διαφωνία του είχε να κάνει με την υπηρεσία την οποία προΐσταται, καθώς στο τμήμα προμηθειών της Οικονομικής Υπηρεσίας προβλέπεται να ενταχθούν και ειδικότητες πέραν των Οικονομικών Επιστημών.

Ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε τη διαφωνία του και ως άνθρωπος του κλάδου, ενώπιον και του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έξι(6) τμήματα Οικονομικών Επιστημών και σε αυτά θα «πρέπει να δοθούν εξηγήσεις με τη σημερινή απόφαση».

Κριτική στην εισήγηση της δημοτικής αρχής άσκησε και η αντιπολίτευση, με την παράταξη Κουζιάκη να στρέφεται εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης, ενώ «παρών» ψήφισε η παράταξη του Λάζαρου Μαλούτα και κατά η Τίνα Κουζιάκη.

Αντίθετος με τις τροποποιήσεις στην Οικονομική Υπηρεσία εμφανίστηκε και ο Διευθυντής, Χρήστος Καραλιώτας, λέγοντας μάλιστα πως «νιώθω αποδυναμωμένος στην άσκηση των καθηκόντων μου».

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις και από άλλους κλάδους εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης, όπως αυτών της Βιβλιοθήκης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Ελένη Γκατζογιάννη, η οποία κατακεραύνωσε τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας στο θέμα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών τονίζοντας πως υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις.

Από την πλευρά του ο Περικλής Αλειφέρης, αφού ήρθε σε αντιπαράθεση με τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης μετά από τη φράση του Κορνήλιου Καστοριάδη την οποία χρησιμοποίησε «ζούμε στην κοινωνία των λόμπι και των χόμπι», εξήγησε πως ο νέος Οργανισμός δεν στήθηκε πάνω στην λογική των αποκλεισμών.

Για ενδυνάμωση των υπηρεσιών έκανε λόγο ο Γιάννης Κοκκαλιάρης, ο οποίος γλίτωσε στο παρά πέντε την απώλεια ψήφων από τους πρώτους σε ψήφους Αντιδημάρχους του, καθώς ο Κώστας Κουρού ενώ ζήτησε να ψηφίσει τελευταίος αρχικά, τελικά ψήφισε πρώτος όπως βρίσκεται στη λίστα δικαιολογώντας την «κωλοτούμπα» της τελευταίας στιγμής ως «στήριξη στο έργο του Δημάρχου με… βαριά καρδιά».

Με τη σειρά του το alter ego του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Γιάννης Ιωαννίδης, ψήφισε θετικά αμέσως μετά τον Κώστα Κουρού, αρκούμενος στο να πει: «Ακριβώς το ίδιο…».

Έκπληξη προκάλεσε πάντως το γεγονός πως το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης δε συμμετείχε στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για τους εργαζομένους.

 

X