Αίσιο τέλος είχαν και τα δύο μέτωπα της φωτιάς τα οποία ξέσπασαν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κοζάνης, το Σαββατοκύριακο, κινητοποιώντας πολλές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αυτοδιοίκησης και ανησυχώντας ιδιαίτερα τους κατοίκους.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου λίγο πιο πίσω από τις σχολές του ΟΑΕΔ, με τους δυνατούς ανέμους να επεκτείνουν το μέτωπο πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να χρειαστεί ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Στη μάχη έπεσαν αγροτικά μηχανήματα της Τ.Κ. Πετρανών, εθελοντικές ομάδες και φυσικά τα μηχανήματα του Δήμου Κοζάνης, ενώ από τους πυκνούς καπνούς χρειάστηκε να κλείσει ο δρόμος Κοζάνης- Σερβίων για τα οχήματα.

Η βροχή έσβησε τη φωτιά στην Ξηρολίμνη

Την Κυριακή το μεσημέρι η ραγδαία αλλαγή των καιρικών συνθηκών έφεραν κεραυνούς στη γύρω περιοχή, με έναν από αυτούς να πέφτει σε ορεινή περιοχή της Ξηρολίμνης. Η φωτιά αφού κατέκαψε κέδρα και χορτολιβαδική έκταση, άρχισε να επεκτείνεται ραγδαία, με την έγκυρη επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και την ξαφνική καταιγίδα να τη σταματάει πριν αυτή δημιουργήσει προβλήματα.

Μάλιστα το παραμικρό δεν έπαθε και το Εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής το οποίο βρίσκεται στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά, με την Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης να ευχαριστεί με ανακοίνωσή της την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για την έγκαιρη επέμβασή τους.

 

X