Η μέρα που θα βαπτιστεί η κόρη σας πλησιάζει και νιώθετε έντονο άγχος; Είναι απολύτως κατανοητό. Αν και το μυστήριο του βαπτίσματος θεωρείται από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή ενός παιδιού, αρκετές φορές οι νονοί και οι γονείς πανικοβάλλονται στην προσπάθεια τους να οργανώσουν επιτυχώς όλη την τελετή. Ειδικά για όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή, γεμάτη χαρά και αγάπη, ημέρα, δίχως όμως να ξεπεράσουν πολύ τον προϋπολογισμό τους. Αν ψάχνετε οικονομικές λύσεις για σετ πακέτα βάπτισης για κορίτσι, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Στις επόμενες γραμμές αυτού του κειμένου, θα ανακαλύψετε πώς θα βρείτε οικονομικά και ποιοτικά βαπτιστικά πακέτα ώστε η βάπτιση του μωρού σας να είναι μοναδική δίχως να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Τι είναι το Βαπτιστικό Πακέτο;

Το βαπτιστικό πακέτο είναι μία ο ολοκληρωμένη λύση για την ημέρα της βάπτισης. Πρόκειται για ένα κουτί (ή μία τσάντα) που περιλαμβάνει ένα σύνολο αντικειμένων, ρούχων και αξεσουάρ που είναι απαραίτητα κατά την διάρκεια της τελετής. Με την αγορά ενός βαπτιστικού πακέτου εξοικονομείτε χρήματα και χρόνο συγκριτικά με το να βρίσκατε και να αγοράζατε κάθε αντικείμενο ξεχωριστά. Επίσης, θα είστε βέβαιοι πως έχετε αποκτήσει ό,τι ακριβώς χρειάζεται το μυστήριο του βαπτίσματος δίχως να ανησυχείτε πως έχετε παραλείψει κάτι.

Έτσι, μέσα στο πακέτο βάπτισης που θα προμηθευτείτε τοποθετούνται:

Το φόρεμα του κοριτσιού που θα βαφτιστεί: Συνήθως έχει λευκό χρώμα ή αποχρώσεις του ροζ και το ύφασμα του είναι εξαιρετικής ποιότητας. Μπορεί να είναι διακοσμημένο με δαντέλα ή με κέντημα,
Καλτσάκια,
Αξεσουάρ όπως στέκες ή κορδέλες για τα μαλλιά που θα ενισχύσουν περισσότερο την εμφάνιση του μικρού κοριτσιού,
Παπούτσια που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο σύνολο και θα το συμπληρώσουν
Λαμπάδα διακοσμημένη με κορδέλες, λουλούδια κλπ που θα συνδυάζεται με το θέμα της βάπτισης και θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της,
Σταυρός για το παιδί που θα βαπτιστεί,
Λαδόπανα: σεντόνια, πετσέτα, και εσώρουχα για το παιδί,
Μαρτυρικά: Αναμνηστικά της τελετής που δίνονται στους παρευρισκόμενους,
Είδη για την εκκλησία όπως ένα μπουκάλι με λάδι, σαπούνι και πετσέτα που θα κρατήσει ο ιερέας.

Πώς να Επιλέξετε Οικονομικές Λύσεις για Βαπτιστικά Πακέτα Κοριτσιών

Αν νομίζετε πως για μία αξέχαστη βάπτιση απαιτείται να ξοδέψετε μία περιουσία, κάνετε μεγάλο λάθος. Ίσως φαίνεται δύσκολο να επιλεγούν ορισμένες οικονομικές λύσεις για το βαπτιστικό πακέτο της κορούλας σας, αλλά δεν είναι και ανέφικτο. Αν ακολουθήσετε μία στρατηγική είναι δυνατόν να βρείτε ποιοτικά προϊόντα σε πολύ προσιτές τιμές και να παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού που έχετε θέσει.

Προγραμματισμός και Προϋπολογισμός

Ο προγραμματισμός και ο προϋπολογισμός είναι δύο σημαντικές διαδικασίες που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε επιτυχώς το μεγάλο στόχο σας: την αγορά ενός οικονομικού βαπτιστικού πακέτου. Έτσι, για αρχή, σημειώστε σε ένα τετράδιο τους στόχους έχετε σχετικά με το πακέτο της βάπτισης. Σημειώσετε τι επιθυμείτε να περιλαμβάνει αυτό καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει.

Αν είστε ο νονός που θα βαπτίσει το παιδί, μη παραλείψετε να ρωτήσετε και τους γονείς για το τι επιθυμούν εκείνοι να υπάρχει μέσα στο βαπτιστικό πακέτο. Ρωτήστε και για τις προτιμήσεις τους στο χρώμα των ρούχων βάπτισης. Έπειτα, σκεφτείτε και υπολογίστε το συνολικό κόστος που θέλετε να δαπανήσετε για όλα τα είδη του πακέτου.

Επιπλέον, είναι χρήσιμο να μη αμελήσετε να κατανέμετε το κόστος του πακέτου βάπτισης.  Δηλαδή, αποφασίσετε πόσα συνολικά χρήματα θα διαθέσετε για τα ρούχα του μωρού, πόσα για τα αξεσουάρ κλπ. Στην συνέχεια, πραγματοποιήστε μία έρευνα αγοράς. Ψάξτε να βρείτε σημεία πώλησης ειδών γάμου και μελετήστε τις τιμές τους.

Αναζητήστε προϊόντα άριστης ποιότητας σε καλές τιμές. Φροντίστε να συγκρίνετε τιμές από διαφορετικά καταστήματα προκειμένου να βρείτε την προσφορά που σας συμφέρει καλύτερα. Καλό είναι ακόμα, να φτιάξετε ένα χρονοδιάγραμμα που θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε εγκαίρως την αγορά του βαπτιστικού πακέτου, δίχως να καθυστερήσετε και να αγχωθείτε.

Επιλογή ρούχων

Μετά τον καθορισμό του προϋπολογισμού σας, χρειάζεται να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην διαδικασία επιλογής ρούχων που θα μπουν μέσα στο βαπτιστικό πακέτο. Έτσι, πρέπει να σκεφτείτε το στυλ της βάπτισης. Αν έχετε επιλέξει ένα παραδοσιακό στυλ για το μυστήριο του βαπτίσματος, τα ρούχα του παιδιού θα πρέπει να κινηθούν στο ίδιο στυλ, δηλαδή φόρεμα με αρκετή δαντέλα. Σε ένα πιο σύγχρονο στυλ, το φόρεμα θα μπορούσε να είναι πιο λιτό. Προτιμήστε διαχρονικά σχέδια.

Επίσης, καλό είναι το χρώμα του φορέματος που θα φοράει το παιδί να ταιριάζει αρμονικά με το χρώμα που έχει επιλεχθεί για θέμα της βάπτισης. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέγεθος των ρούχων που θα αγοράσετε. Αυτά θα πρέπει να ταιριάζουν καλά στο σώμα του παιδιού, να μη είναι ούτε πολύ στενά ούτε πολύ χαλαρά. Για να διασφαλιστεί η κατάλληλη εφαρμογή, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δοκιμάσει τα ρούχα το παιδί, πριν την αγορά τους.

Επιπλέον, εξετάστε προσεκτικά την ποιότητα των υλικών κατασκευής των ρούχων. Είναι καλύτερο να προτιμήσετε και να αγοράσετε λίγα μα ποιοτικά ρούχα παρά πολλά ρούχα αμφίβολης ποιότητας. Τα ρούχα κακής ποιότητας είναι πιθανόν να προκαλέσουν δερματικές αλλεργίες στο παιδί αλλά και να φθαρούν πολύ σύντομα. Λάβετε υπόψη και την εποχή όπου θα πραγματοποιηθεί η βάπτιση,. Διαλέξτε λεπτά υφάσματα για το καλοκαίρι και πιο χοντρά για τον χειμώνα.

Αξεσουάρ και Συμπληρώματα

Ιδιαίτερα σημαντικά, μετά τα ρούχα του μωρού, είναι και τα αξεσουάρ που υπάρχουν μέσα στο πακέτο βάπτισης. Η σωστή επιλογή τους θα ενισχύσει την τελική εικόνα και θα δημιουργήσει μοναδικές στιγμές στους προσκεκλημένους της βάπτισης. Διαλέξτε αξεσουάρ που συνδυάζονται αρμονικά με το κεντρικό ρούχο και συμβαδίζουν με το θέμα της βάπτισης.

Θα πρέπει να είναι άνετα στο παιδί και να μη το ενοχλούν κατά την διαδικασία του μυστηρίου. Μία πολύ καλή οικονομική λύση είναι τα DIY αξεσουάρ. Δημιουργώντας μόνοι σας με απλά υλικά τα αξεσουάρ θα δώσετε μια πιο προσωπική νότα στη βάπτιση. Έτσι, σκεφτείτε να φτιάξετε κορδέλες για τα μαλλιά από δαντέλα και να τις διακοσμήσετε με διάφορα ψεύτικα λουλούδια. Ή κολλήστε σατέν πάνω σε μία στέκα.

Πού να βρείτε Οικονομικά Βαπτιστικά Πακέτα

Αν ανησυχείτε για τις τιμές των ειδών βάπτισης, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Δεν είναι όλα τα βαπτιστικά πακέτα πολύ ακριβά. Αν κάνετε μία μικρή έρευνα είναι δυνατόν να εξασφαλίζετε τα απαιτούμενα είδη που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις δικές σας ανάγκες δίχως να συμβιβαστείτε σε χαμηλότερης ποιότητας υλικά και προπάντων χωρίς να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό που έχετε θέσει.

Τοπικά Καταστήματα

Μία εξαιρετική ιδέα για να βρείτε βαπτιστικά πακέτα σε προσιτές τιμές είναι να επισκεφτείτε τοπικά καταστήματα πώλησης ειδών βάπτισης. Μόλις βρεθείτε εκεί θα έχετε την δυνατότητα να δείτε από κοντά όλα τα προϊόντα, να ελέγξετε εξονυχιστικά τα υλικά κατασκευής, τα υπάρχοντα σχέδια, τις λεπτομέρειες των ρούχων.

Επίσης, μπορείτε να μιλήσετε και με το προσωπικό των καταστημάτων ώστε να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα βαπτιστικά είδη που θέλετε να αποκτήσετε. Οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι είναι πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν. Σκεφτείτε να πραγματοποιήσετε την επίσκεψη στα τοπικά καταστήματα κατά την διάρκεια των εκπτώσεων ώστε να τις εκμεταλλευτείτε και να αγοράσετε φθηνότερα ό,τι χρειάζεστε για την βάπτιση.

Online Αγορές

Αν προτιμάτε περισσότερο να αγοράζετε διαδικτυακά προϊόντα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με την αγορά των ειδών βάπτισης. Στο διαδίκτυο θα βρείτε εξίσου φθηνά βαπτιστικά πακέτα. Περιηγηθείτε σε εξειδικευμένα e-shops με βαπτιστικά ρούχα και αξεσουάρ και συγκρίνετε τις τιμές μεταξύ τους.

Ψάξτε για ειδικές προσφορές και εκπτώσεις στα προϊόντα βάπτισης που ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα καθώς πολλά e-shops προσφέρουν ειδικές τιμές στους συνδρομητές τους.

Μη ξεχάσετε πριν ολοκληρώσετε την αγορά σας, να διαβάσετε πολύ προσεκτικά κριτικές από άλλους πελάτες. Αυτές, μπορείτε να τις δείτε είτε στα social media των ηλεκτρονικών επιχειρήσεων, είτε στην Google. Καλό είναι να μη εμπιστευτείτε online κατάστημα που δεν έχει καμία, είτε θετική είτε αρνητική, κριτική.

Συμπεράσματα

Ανακεφαλαιώνοντας, το να αναζητήσετε και να επιλέξετε κοριτσίστικα πακέτα βάπτισης σε πιο προσιτές στιγμές δεν σημαίνει πως θα χρειαστεί να θυσιάσετε την ποιότητα, το στυλ ή την μοναδικότητα του μυστηρίου. Είτε είστε ο γονιός του παιδιού που θα βαπτιστεί είτε ο/η νονός/α του, εάν κάνετε την ορθή έρευνα και αξιοποιήσετε τις προσφορές που υπάρχουν online ή στα φυσικά καταστήματα, θα αποκτήσετε το βαπτιστικό πακέτο που θέλετε και χωρίς να ξεπεράσετε τον προϋπολογισμό σας.

X