Τη δαπάνη των 29.000 ευρώ ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας ώστε να προχωρήσει το έργο της συντήρησης, αποκατάστασης βλαβών και αναβάθμισης της στατικής επάρκειας της Γέφυρας Ρυμνίου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση μάλιστα και όσες άλλες χρειαστούν, απαιτούν γρήγορες και άμεσες ενέργειες καθώς εντάσσονται στην αναβάθμιση και ενίσχυση του οδικού δικτύου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί όταν θα χρειαστεί να κλείσει εκ νέου η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, η οποία θα υποστεί ολική συντήρηση.

Όπως επισήμαναν υπηρεσιακά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών, τόσο η παρέμβαση στη Γέφυρα του Ρυμνίου όσο και σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε ένα χρονικό διάστημα περίπου δύο(2) ετών, καθώς η μεγάλη μελέτη για τη Γέφυρα Σερβίων θα παραδοθεί σε 15 μήνες από την ημέρα υπογραφής σύμβασης.

Όπως είχατε ενημερωθεί από τον «Π», στις αρχές Ιουλίου έκλεισε ο διαγωνισμός με μία μόνο εταιρεία να καταθέτει προσφορά, γεγονός που δείχνει να τρέχει ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες της μελέτης.

Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία αναμένεται πριν το τέλος του 2024, με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να κινεί τις διαδικασίες σε όλα τα μέτωπα του οδικού δικτύου που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτροπή της κυκλοφορίας.

Στη Γέφυρα του Ρυμνίου θα γίνουν παρεμβάσεις για την απορροή των ομβρίων υδάτων του οδοστρώματος, αποκατάσταση φθορών στους φορείς κ.α.

X