Την έγκριση διάθεσης πίστωσης 31.000 ευρώ για τη διενέργεια μελέτης του ανασχεδιασμού των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, ψήφισε τη Δευτέρα το μεσημέρι η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη «δική της πρόταση» στη διαδικασία του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας.

Όπως έχει διαμηνύσει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της η νέα περιφερειακή αρχή, δε θέλει και δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχη στο σχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη και στόχος είναι να παρουσιάσει στο Υπουργείο Υγείας συγκεκριμένη πρόταση με πραγματικά στοιχεία και ανάγκες για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Το θέμα χειρίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Τάσος Φούντογλου, ο οποίος μαζί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη, είχαν παρουσιάσει το σκεπτικό της Περιφέρειας στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον τελευταίο να ξεκαθαρίζει πως τίποτα δεν θα προχωρήσει στον υγειονομικό χάρτη αν δεν συμφωνεί η Περιφέρεια.

Μάλιστα ο Υπουργός είχε μείνει εντυπωσιασμένος με το γεγονός πως η μελέτη θα ανατεθεί στον ειδικό επιστημονικό υπεύθυνο του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας, Κυριάκο Σουλιώτη.

Η αντιπολίτευση δεν ενέκρινε τη συγκεκριμένη πίστωση ζητώντας συνολική μελέτη αλλά και έγγραφη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου για τις επιλογές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Δε θέλουμε να μάθουμε πράγματα τα οποία είναι ήδη γνωστά», τόνισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης, θέτοντας και ζήτημα ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάληψη της μελέτης.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Βόσδου, ρώτησε αν υπάρχει ανάλογη μελέτη από το παρελθόν και αν η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την 3η ΥΠΕ.

«Ο σχεδιασμός θα είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Γεωργιάδης όταν βρέθηκε στην Κοζάνη», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Λύσανδρος Μεταξάς, ενώ για πρώτο μεγάλο βήμα το οποίο είναι υποχρεωτικό να γίνει έκανε λόγο ο Λάζαρος Γκερεχτές.

Για αναγκαιότητα υλοποίησης της μελέτης μίλησε ο Θεοφύλακτος Ζυμπίδης.

X