Τη διαβεβαίωση πως γίνονται συνεχώς μπροστά χωρίς παράλληλα να αποστερούνται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της περιοχής σχετικά με το θέμα των Τηλεθερμάνσεων, έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μιλώντας στο True Story 102,8 και τον Υπάτιο Μωυσιάδη.

Ο Γιώργος Αμανατίδης τόνισε πως αρχίζει σιγά-σιγά η σύγκλιση όλων των εμπλεκόμενων μερών, υποστήριξε πως σύντομα θα υπάρξει θετικό τέλος, με πολλές λεπτομέρειες να εξειδικεύονται στη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΝ:
«Θα τις μεταφέρω στους Δημάρχους και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε», αρκέστηκε να πει, ενώ έκανε λόγο για λύση- πακέτο όταν ερωτήθηκε και τα πολλά χρέη των Τηλθερμάνσεων προς τη ΔΕΗ.

Παράλληλα επανέλαβε πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι η πρώτη που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ» με περιορισμό του κόστους ενέργειας για Δήμους, Περιφέρεια, Τηλεθερμάνσεις, ΤΟΕΒ κλπ, στο 50% κάτι το οποίο είναι ένα οριζόντιο μέτριο για όλη την Ελλάδα:

«Έχουμε κάνει τη συζήτηση και θα βρούμε τον τρόπο ώστε στη Δυτική Μακεδονία να ισχύσει κάτι περισσότερο».

Στο μέτωπο των επενδύσεων ο Περιφερειάρχης στάθηκε στην προσπάθεια να χτιστεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στους υποψήφιους επενδυτές, λέγοντας μάλιστα πως η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί να βοηθήσει με έργα και πράξεις όσους θελήσουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στη Δυτική Μακεδονία.

Τέλος αποκάλυψε πως μέχρι τέλους του μήνα θα αποσταλεί μια λίστα έργων ύψους 100εκ. ευρώ ώστε να ενταχθούν στο λεγόμενο «Πυλώνα 3» προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Ζ.Π.

 

X