Οδεύουμε στα τέλη Ιουλίου και αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν κάνει τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αρκετοί, βέβαια, προνοούν από νωρίς και κάνουν διακοπές τον Ιούνιο, με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να έπαιξε καταλυτικό παράγοντα σε αυτή την απόφαση, όσων κατάφεραν να εκδράμουν.

Η φετινή σεζόν, ωστόσο, είναι «περίεργη» για τους τουριστικούς πράκτορες, καθώς από τη μια πλευρά αντιμετωπίζουν το πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για εύρεση (οικονομικών) διακοπών και από την άλλη έρχονται αντιμέτωποι με πολλές ακυρώσεις, κυρίως λόγω των τιμών σε καταλύματα, που έχουν πάρει την ανιούσα, αλλά και του όλου μπατζετ των διακοπών, που εφέτος φαίνεται πως βγαίνει πιο ακριβό για τους ταξιδιώτες.

Τα παραπάνω επεσήμανε η τουριστική πράκτορας Αλεξία Χονδροματίδου, μιλώντας στον «Π», σημειώνοντας ότι από τη μια τα καταλύματα είναι μεν γεμάτα (με ξένους κυρίως), από την άλλη είναι πιο ακριβά από πέρυσι και ο κόσμος είναι διστακτικός. Κάνει, μεν, κράτηση, αλλά στην πορεία κάποιοι το μετανιώνουν όταν έρχεται η ώρα της προκαταβολής.

Αρκετοί είναι αυτοί που πάνε απολύτως …υποψιασμένοι, ρωτώντας για τα πακέτα διακοπών αν περιλαμβάνουν σίτιση και τι καλύπτει το πακέτο που θα ταξιδέψουν.

Τα οργανωμένα πακέτα έχουν μεγάλη ζήτηση και φέτος, με προορισμούς όπως η Σύρος, η Σκιάθος, η Κρήτη, η Μυτιλήνη να είναι στα πακέτα καλοκαιρινών διακοπών που προτείνει εφέτος το Chondromatidis Travel.

Σε ό,τι αφορά την ηπειρωτική Ελλάδα, ζήτηση έχει η Χαλκιδική, η Πρέβεζα αλλά και η Καβάλα, όπως η Πιερία – Κατερίνη. Αρκετός κόσμος πηγαίνει και ημερήσιες εκδρομές, ωστόσο όχι με την ίδια πληρότητα όπως άλλες χρονιές, με τις εκδρομές του Σαββάτου και της Κυριακής να είναι μια πολύ καλή λύση για όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

Η σεζόν εφέτος ξεκίνησε με τις πρώτες ζέστες από νωρίς και αναμένεται να κρατήσει μέχρι και το άνοιγμα των σχολείων.

X