Το μεγάλο προεκλογικό project το οποίο ουδέποτε παρουσιάστηκε με τεκμηριωμένα στοιχεία, χρονοδιαγράμματα και αριθμούς, επαναφέρει στην επικαιρότητα η δημοτική αρχή Κοζάνης, προσπαθώντας να εμπλέξει για τους δικούς της επικοινωνιακούς λόγους προφανώς και την περιφερειακή αρχή.

Μάλιστα στην προσπάθεια να φανεί πως κάτι κινείται γύρω από μια εξαιρετικά αμφίβολη πρόταση, ο Δήμαρχος Κοζάνης συνοδευόμενος από στελέχη της ΔΕΥΑΚ, συνάντησε τη Δευτέρα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, στον οποίο υποστηρίζει πως ανέπτυξε το «στρατηγικό σχέδιο της δημοτικής αρχής για την ορθή αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπέρ των πολιτών».

Το ατεκμηρίωτο project με τον τίτλο «Eco Θέρμανση», σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή, προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με γνώμονα την έμπρακτη μείωση του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών στα χωριά του Δήμου Κοζάνης, όπου λόγω απουσίας τηλεθέρμανσης, πολλοί συνδημότες μας αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν, στα υπέρογκα έξοδα για θέρμανση.

Οι λύσεις που προτείνονται είναι η χρήση αντλιών θερμότητας αλλά και ψύξης, σε συνδυασμό με την ύπαρξη Ενεργειακής Κοινότητας, η οποία θα στηρίζεται στην εγκατάσταση δημοτικών φωτοβολταϊκών συστημάτων, κοινωφελούς χαρακτήρα.

Και ενώ στο δελτίο τύπου εκδόθηκε ο Δήμος Κοζάνης κάνει λόγο για «βάσεις που μπαίνουν», κάτι τέτοιο σαφώς δεν προκύπτει και γίνεται παραδεκτό στην ίδια ανακοίνωση, η οποία κλείνει με την… ελπίδα ο Περιφερειάρχης να μεταφέρει το σχεδιασμό στα «ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια» προκειμένου να βρεθούν και οι απαραίτητοι πόροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» στην Περιφέρεια δεν συμμερίζονται τις διθυραμβικές αναφορές της δημοτικής αρχής, με τον Γιώργο Αμανατίδη να είναι πάντα άνθρωπος που μιλά με στοιχεία, αριθμούς, συγκεκριμένους σχεδιασμούς και μεγάλη τεκμηρίωση.

Από πλευρά του πάντα ακούει προτάσεις και σκέψεις φορέων, κύκλοι της Περιφέρειας όμως σημειώνουν πως δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό επί του συγκεκριμένου project.

 

 

X