Επιστολή απέστειλε ο Αντώνιος Μπάρμπας, πρώην Κοινοτάρχης της π. Κοινότητας Μαυροπηγής Ν. Κοζάνης, τονίζοντας τα εξής:

 

“Μπάρμπας Αντώνιος

Πρώην Κοινοτάρχης της Μαυροπήγης κάτοικος
Γοργοποτάμου 3 Πτολεμαΐδας Νομού Κοζάνης τηλ.: 6989465202

 

Λέω
απευθυνόμενος προς τους εκπρόσωπους των θεσμών:

Της Δημοτικής κοινότητας Μαυροπήγης του Δήμου Εορδαίας.

Τον κύριο περιφερειάρχη της Δ.Μ.
Αμανατίδη Γεώργιο.

Τον κύριο Δήμαρχο της Εορδαίας
Πλακεντά Παναγιώτη.

Αλλά και τον κύριο πρόεδρο του Δημοτικού Σύμβουλου του Δήμου Εορδαίας Χαρακτσή Ιωάννη.

 

Επειδή η εξουσία δεν αναδεικνύει τον άνθρωπο άλλα τον αποκαλύπτει τον άνθρωπο και επειδή για έμενα η αλήθεια είναι ένα κομμάτι της ψυχής μου, για αυτό και εγώ ως πρώην κοινοτάρχης που ήμουν όταν χρειάζεται εγώ θα λεω την αλήθεια.

Έτσι και εγώ με αυτήν την γραπτή μου αναφορά θέλω να ενθυμίσω όλους τους εκπρόσωπους των θεσμών μας με τον αδιάψευτο μάρτυρα την πανοραμική φωτογραφία πως ήταν η Μαυροπήγη πριν 11 χρονιά με τους 1500 και πλέων κατοικοδημότες της, το πιο ιστορικό Χωρίο της Εορδαίας του Νομού Κοζάνης που ουσιαστικά όμως σήμερα δεν υφίσταται λογού της βίαιης και αποκρουστικής, αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που έγινε από την ΔΕΗ.

Το γεγονός όμως που εγώ αποφάσισα να Δημοσιεύσω αυτή την πανοραμική φωτογραφία πως ήταν το χωρίο μας, αυτό δεν σημαίνει οτι εγω το κάνω με σκοπιμότητα για να ευαισθητοποιήσω τους εκπρόσωπους μας άλλωστε αυτή η ευαισθησία από μέρος τους δεν υπάρχει.

Το κάνω μόνο για να τους πω ότι η Μαυροπήγη που σήμερα δεν υφίσταται δεν φταίει η αναγκαστική απαλλοτρίωση που έγινε από την ΔΕΗ αλλά ο αμοραλισμός τους που έχουν δείξει όλοι οι εκπρόσωποι μας από το 2013.

Άλλα κύριος όμως από τους νυν εκπρόσωπους μας με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα αυτήν την κάκιστη πορεία με την μετεγκατάσταση του του χωρίου μας για αυτό και εγώ δεν τους θεωρώ ότι είναι άτρωτοι.

Γιατί 11 χρονιά έχουν περάσει και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες για τον νέο οικισμό μας με αποκορύφωμα την αρνητική γνωμοδότηση που είχαμε από το Σ.Τ.Ε. στις 07/07/2022 με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί το Προεδρικό διάταγμα για την μετεγκατάσταση του νέου οικισμού της Μαυροπηγής με την αφορμή ότι δεν έχει εκπονηθεί η μελέτη που προβλεπόταν για τον ευρύτερο χωροταξικό πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής μας.

 

Για αυτό και λέω τελικά έχει εκπονηθεί αυτή η μελέτη από τους αρμοδίους έχει σταλεί στο Σ.Τ.Ε. Για να εκδοθεί επιτελούς το προεδρικό διάταγμα για την μετεγκατάσταση του χωρίου γιατί έχει περάσει 2 και πλέων χρονιά από την αρνητική γνωμοδότηση του Σ.Τ.Ε για αυτό και αναρωτιέμαι και λέω γιατί λοιπόν οι εκπρόσωποι των θεσμών μας αποφεύγουν και δεν τολμούν να μας ενημερώσουν εμάς τους Δημότες της Μαυροπήγης μήπως φοβούνται ότι τελικά θα αποκαλυφθεί όλη η σκοπιμότητα τους που κατά την άποψη μου είναι ένα μεταίχμιο παιχνίδι που εμάς τους Μαυροπηγιώτες μας παραπέμπουν σε χιμαιρικές προσδοκίες ότι θα χτιστεί η νέα Μαυροπήγη.

Άλλωστε ο αδιαψευτός μάρτυρας είναι τα 6 χρονιά που δεν έχουμε καμιά ενημέρωση από τους εκπρόσωπους μας.

Έτσι για όλα αυτά που αναφέρομαι για τους εκπρόσωπους των θεσμών μας εάν τα θεωρούν είναι ψευδές και ότι τους συκοφαντώ τους ζήτω να με διαψεύσουν με οτι αυτό συνεπάγεται.

Για αυτό και εγώ για όλη αυτήν την αλλοτινή ασθενή κατάσταση που μας οδηγούν οι εκπρόσωποι μας με την μετεγκατάσταση του νέου οικισμού μας εγώ δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθώ άλλο.

Άλλα όμως η συνείδηση μου πάντα θα είναι ήσυχη για τον ανιδιοτελή αγώνα που κάναμε ως επιτροπή, αγώνα για την μετεγκατάσταση από το 2013.

Τέλος θέλω να κλείσω αυτήν την γραπτή μου αναφορά με ένα μεγάλο γιατί και να απευθυνθώ κύριος γιατί δόξα τον θεό η Μαυροπήγη έχει ένα κομμάτι Δημοτών που ανήκουν στην επιστημονική κοινότητα άλλα όμως με μεγάλη απογοήτευση βλέπω από αυτούς τους δημότες μου να δείχνουν μια νωχελής συμπεριφορά για την μετεγκατάσταση για αυτό και εγώ αναρωτιέμαι και λέω αλήθεια αυτούς τους δημότες δεν τους αγγίζει καθόλου το θέμα της μετεγκατάστασης, αυτοί δεν θέλουν να χτιστεί η νέα Μαυροπήγη.

Τόσο γρήγορα ξεχάσαν την γενέτειρα τους άλλα και τις καταβολές τους για αυτό και θέλω να τους πω ότι όλοι κρινόμαστε για αυτό που είμαστε άλλα και για αυτό που έχουμε κάνει

Επειδή εγώ για όλα αυτά που λέω θέλω να πω στους δημότες μου ότι όλα έχουν και την άξια τους.

Το να αριστεύσει ο άνθρωπος μόνο σε επίπεδο μόρφωσης αυτό από μόνο του δεν φτάνει, η αριστεία στον άνθρωπο είναι όταν αυτός με την ανιδιοτέλεια του είναι χρήσιμος στην κοινωνία από όποιο μετερίζι και εάν είναι αυτό.

Για αυτό και εγώ τους λέω ότι η ιστορία γράφεται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες.

 

Κοινοποίηση

και στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης
του Δήμου Εορδαίας κύριο Ταταρίδη Πέτρο”

X