Η Γαλλία ήταν πολύ μακριά στον ημιτελικό. Πέρσι χάσαμε με 47, φέτος χάναμε με 30 στο ημίχρονο και το παλέψαμε στο δεύτερο. Η Γαλλία είναι γενικώς μακριά απ’ όλους στην Ευρώπη όσον αφορά το ταλέντο, την αθλητικότητα αλλά και συνολικά τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στο αναπτυξιακό κομμάτι. Μπορεί εύκολά να κατανοήσει την τεράστια απόσταση από το γεγονός ότι οι 3 Γάλλοι (Ρισασέ, Σαρ, Σαλόν) που επιλέχθηκαν στην πρώτη εξάδα του φετινού NBA Draft δεν ήταν καν στην φετινή ομάδα της U20.

To Βέλγιο ήταν ξανά εκεί στο ματς του μεταλλίου. Μια πολύ πιο γρήγορη και αθλητική εκδοχή της περσινής ομάδας που δεν είχε το σημείο αναφοράς της, τον Τάις Ντε Ρίντερ αλλά δύο παιδιά με ψηλό ταβάνι όπως ο Μπράιαντ και ο Μισιά-Ντιό. Όπως και περσι, χάθηκαν τα αυγά και τα πασχάλια στη δεύτερη περίοδο αλλά η επαναφορά ήρθε.

Ο Ζούγρης ήταν πάλι εξαιρετικός παρότι φορτωμένος με φάουλ από νωρίς. Ο Μπουντούρης και ο Παρασκευόπουλος ήταν οι κρυφοί MVPs που έδωσαν τα πάντα πίσω και έβαλαν τα κρίσιμα μπροστά, αλλά ο άνθρωπος που σημάδεψε το ματς ήταν ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης του ΠΑΟΚ. Αυτός μπήκε στα παπούτσια του τραυματία Πλώτα και έδωσε την επιθετική ανάσα που χρειαζόταν. Στο τέλος, έβαλε και το μεγάλο τρίποντο για το προσπέρασμα που έφερε ένα ακόμα μετάλλιο στο στήθος.

Τα παιδιά της Εθνικής Νέων Ανδρών παίρνουν back-to-back το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, μετά το περσινό στην Κρήτη.

πηγή: Pick ‘n’ Popa

X