Σε αντιπαράθεση για την τιμή της κιλοβατώρας και το κατά πόσο είναι ακριβός ή όχι ο λιγνίτης, εξελίχθηκε η συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης του Πάρι Κουκουλόπουλο στον Υπουργό Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, σχετικά με το μέλλον των Τηλεθερμάνσεων.

Ο Υπουργός Ενέργειας απαντώντας στον Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε για άλλη μία φορά την άποψή του πως η Πτολεμαϊδα 5 είναι μία επένδυση που δεν είναι ανταγωνιστική και παρότι «είναι λιγότερο προβληματική από τις υπόλοιπες λιγνιτικές το κόστος της μεγαβατόρας εκτινάσσεται».

Μάλιστα ο κ. Σκυλακάκης πρόσθεσε πως το μέλλον της Τηλεθέρμανσης δεν μπορεί να στηριχτεί στους λιγνίτες και αυτό αρχίζει να γίνεται κατανοητό σιγά- σιγά.

Από την πλευρά του ο Πάρις Κουκουλόπουλος, διαφώνησε με τις τιμές που ανέφερε ο Υπουργός σχετικά με την μονάδα «Πτολεμαϊδα 5» και έδωσε το παράδειγμα της εισαγωγής στο σύστημα 5 λιγνιτικών μονάδων αυτήν την περίοδο ώστε να αποκλιμακωθεί η συνεχώς αυξανόμενη τιμή ρεύματος.

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του και στον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, υποστηρίζοντας πως η Πτολεμαΐδα 5 δεν στηρίζεται από την κυβέρνηση για να εξυπηρετηθεί το «πράσινο ομόλογο του Προέδρου της Επιχείρησης».

Λίγο νωρίτερα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για σοβαρές εκκρεμότητες των Τηλεθερμάνσεων, χαρακτήρισε το έργο ως το μεγαλύτερο της αυτοδιοίκησης(σημερινές τιμές 500εκ. ευρώ), αναφέρθηκε σε οικονομικό όφελος 1δις ευρώ για τους καταναλωτές και τόνισε πως 100.000 άνθρωποι ζητούν απαντήσεις.

«Έχετε στα χέρια σας τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης, θέλουμε ένα απελευθερωτικό μήνυμα», είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Την λύση την έχουμε αλλά πρέπει να γεφυρώσουμε τις διαφορές στο θέμα της τιμής, απάντησε ο Υπουργός Ενέργειας, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει φωναχτά τον προβληματισμό της κυβέρνησης για το που θα πάει ο λογαριασμός από τη δεδομένη οικονομική συμβολή της πολιτείας:

«Θα πάμε σε λύση που θα είναι αποδεκτή απ’ όλες τις πλευρές, ελπίζω να καταλήξουμε σε λύση μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Στη δευτερολογία του ο Πάρις Κουκουλόπουλος, τόνισε πως η περιοχή ζητά λιγνιτική ρήτρα μέχρι να υπάρξουν καινοτόμες λύσεις από τις ΑΠΕ και δεύτερον παροχή ηλεκτρικού χώρου τον οποίο «επίμονα αρνείται η κυβέρνηση».

X