Με τα θέματα της παραχώρησης των στρατοπέδων στους Δήμους να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα πραγματοποιήθηκε η ολιγόλεπτη συνάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, στην Κοζάνη την Παρασκευή το πρωί, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρώτου στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες, ενώ στη συζήτηση με τον Περιφερειάρχη εξήρε τη συνεργασία του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την Πολιτική Προστασία και τις Περιφέρειες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Για την αξιοποίηση των ακινήτων και την παραχώρηση στρατοπέδων αρκέστηκε να πει πως αναμένει προτάσεις τόσο από το Δήμο Κοζάνης, όσο και από το Δήμο Σερβιών οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση με τον Υφυπουργό και έκανε λόγο για θετική διάθεση. Ερωτώμενος από τον «Π» για το ζήτημα του στρατοπέδου των Μακεδονομάχων, δεν άνοιξε τα χαρτιά επιμένοντας στην τοποθέτησή του για συζήτηση το επόμενο διάστημα και επωφελή λύση για όλες τις πλευρές.

Από την πλευρά το Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης, υποστήριξε πως υπάρχει πεδίο συνεργασία και δρομολογείται συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να γίνει αξιοποίηση χώρου του στρατοπέδου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης, με πρώτη τη στάθμευση των αυτοκινήτων που θέλουν να επισκεφθούν το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης.

«Θα βρεθούμε με τους αρμοδίους στο Υπουργείο και θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν ανάγκες της Κοζάνης, αλλά θα εξοικονομηθούν και πόροι για το στρατό ή δυνατότητα αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του. Για την ώρα δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά συν διαχείρισης μία γης η οποία είναι σε αστικό κέντρο, όλα γίνονται έχουμε λύσει δυσκολότερα ζητήματα».

Για καλό timing αλλά και συγκεκριμένη πρόταση την οποία αναμένει το Υπουργείο έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης, τονίζοντας πως μπορεί το αίτημα να είναι πάγιο αλλά χωρίς τεκμηρίωση στο παρελθόν.

«Θα πρέπει να επανέλθουμε με νέα πρόταση πολύ καταρτισμένη την οποία την σχεδιάζουμε και να συμμετέχουν και άλλοι φορείς. Θα είναι μεγάλο επίτευγμα αν προχωρήσει και θα δώσει ανάσα στον ιστό της πόλης. Έχει τεθεί ως χώρος αναψυχής ή πολιτισμού στο παρελθόν πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένη, με οικονομικά στοιχεία μέσα, νομίζω δωρεάν δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθεί. Ο Δήμος δεν είναι εύκολο να δώσει χρήματα, υπάρχουν όμως άλλα παραδείγματα και το εξετάζουμε».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην ανάγκη παραμονής του κέντρου νεοσυλλέκτων στα Γρεβενά.

 

X