Σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουλίου, η συνάντηση των αποφοίτων του 2004 του 1ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας.

Οι παλιοί συμμαθητές, με την αφορμή της συμπλήρωση 20 ετών από την αποφοίτηση τους, βρέθηκαν στις ίδιες τάξεις και στα ίδια θρανία παρέα με τους καθηγητές τους, και θυμήθηκαν τις παλιές ωραίες στιγμές των νεανικών τους χρόνων.

Φυσικά, είχαν πολλά νέα να μοιραστούν, τόσο για τα επαγγελματικά τους όσο και για τις οικογένειες που κάποιοι από αυτούς δημιούργησαν. Άλλωστε, είναι πολλοί που ζουν εκτός Πτολεμαΐδας, και βρέθηκαν στην Πτολεμαΐδα τις μέρες του “reunion”. Χαρακτηριστικά παραδείγματα από τους παρόντες, ήταν ο Κώστας Καλελής που ζει στο Μεξικό, ο Γιώργος Παπαχρήστου και η Πίστη Τύπου που ζουν στη Σουηδία, ο Γιώργος Παναγιωτίδης που ζει στη Γερμανία, η Εύη Γκέσου που ζει στη Ρόδο και η Ζωή Προσκυνητοπούλου που ζει στη Θεσσαλονίκη. Όλοι αυτοί, ενώθηκαν σαν παρέα με όσους ζουν μόνιμα στην Πτολεμαΐδα και διηγούνταν ιστορίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρόντες επίσης, ο καθηγητής Φυσικής Γιάννης Καρυπίδης, η φιλόλογος και σημερινή Υποδιευθύντρια Ολυμπία Μητσιάδου, και ο τότε Διευθυντής του σχολείου Γρηγόρης Πουγαρίδης, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου 2003-2004 Γιώργο Παπαχρήστου μίλησαν στους αποφοίτους για τη σημασία του να κρατούν δεσμούς και να συναντιούνται κάθε 10 χρόνια.

Το “δυσάρεστο” της υπόθεσης, είναι το ότι μόλις το ένα τέταρτο των συμμαθητών ήταν παρόν, αφού διαπιστώθηκε πως και η γενιά αυτή, είναι διασκορπισμένη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού, και δεν ήταν εύκολο να είναι εκεί, αν και θα το ήθελαν.

Την άψογη διοργάνωση επιμελήθηκε η Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία ήταν απουσιολόγος τόσο ως μαθήτρια, όσο και ως διοργανώτρια του reunion. Άπαντες, έδωσαν ραντεβού για το 2034, στα 30 χρόνια δηλαδή από την αποφοίτηση.

 

X