Σημαντικά προβλήματα στο σύστημα ύδρευσης των Σερβίων, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες με το Δήμο μάλιστα να αναγκάζεται σε επείγουσα δημόσια έκκληση προς τους πολίτες για την ορθολογική χρήση του νερού.

Ο παρατεταμένος καύσωνας και αυξημένη κατανάλωση νερού έχει ασκήσει ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα ύδρευσης του Δήμου, με τον Δήμαρχο Χρήστο Ελευθερίου, να κάνει λόγο κατάρρευσή του από την «αλόγιστη κατανάλωση».

Όπως ενημέρωση ο ίδιος, την Τρίτη το αντλιοστάσιο στις «βρύσες» είχε μια αρρυθμία με αποτέλεσμα η δεξαμενή στον Άγιο Παντελεήμονα να έχει αδειάσει σε μηδενικό χρόνο

«Οι φυσικές πηγές στις «βρύσες» έχουν πάντα πτώση νερού τον Αύγουστο όποτε με καταναλώσεις 150m^3/h στα Σέρβια δεν μπορεί το αντλιοστάσιο του Προσηλίου να ανταπεξέλθει .

Είναι φανερό ότι οι καταναλώσεις είναι υψηλότατες τις απογευματινές ώρες άρα ώρες που ποτίζονται κήποι και γκαζόν πλένονται αυλές και πεζοδρόμια.

Για να ΕΧΟΥΜΕ νερό όλο το καλοκαίρι  πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ», επισημαίνει ο Δήμαρχος Σερβίων την στιγμή που στην ανακοίνωση του Δήμου δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες στους πολίτες:

 

Περιορίστε το πότισμα των κήπων και των χλοοτάπητων: Προτιμήστε το πότισμα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να μειώσετε την εξάτμιση.

 

Αποφύγετε το πλύσιμο αυτοκινήτων: Χρησιμοποιήστε νερό μόνο για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες καθαρισμού.

 

Επιδιορθώστε τις βρύσες ή τα καζανάκια που στάζουν: Περίπου 1 λίτρο νερού χάνεται κάθε 10 λεπτά από βρύσες που στάζουν.

 

Ενημερώστε για διαρροές: Εάν παρατηρήσετε διαρροές σε δημόσιους χώρους, ενημερώστε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

«Η συμβολή όλων είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η συνεργασία σας θα συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της επάρκειας νερού για τον δήμο μας και θα βοηθήσει να περάσουμε τον καύσωνα με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

X