Συνέχιση των έργων ΑΠΕ στη χώρα μας παρά την ασθενή άνοδο της ζήτησης για ηλεκτρισμό προβλέπει η WattCrop στην τελευταία της έκθεση για τον κλάδο.

Όπως επισημαίνει, η ανάπτυξη θα προέλθει από τη ζήτηση του βιομηχανικού τομέα, καθώς και του εξηλεκτρισμού. Επίσης, θεωρεί σημαντικές ευκαιρίες την ηλεκτροπαραγωγή με υδρογόνο, ενώ κρίσιμο στοίχημα είναι η επαρκής αναβάθμιση των δικτύων.

Αναφερόμενη στα αρνητικά φαινόμενα της εγχώριας αγοράς, η εταιρεία κάνει λόγο για τις περικοπές, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα άργησε να επενδύσει στην αποθήκευση. Παράλληλα, εκτιμά ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις προστατευτισμού και ολιγοπωλίων καθώς η χώρα έχει υψηλές τιμές ενέργειας.

Ένας ακόμη χώρος όπου λαμβάνουν χώρα εξελίξεις είναι η αγορά των διμερών συμβολαίων, στην οποία η WattCrop βλέπει σημάδια ανόδου με κυρίαρχο όχημα τα τριμερή συμβόλαια, που αποτελούνται από τον παραγωγό, έναν ενδιάμεσο και τον τελικό καταναλωτή.

“Η επενδυτική όρεξη για διαγωνισμούς έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ το ενδιαφέρον για άλλους τύπους υποστήριξης, όπως τα εταιρικά ΡΡΑ, έχει ενισχυθεί”, τονίζει σχετικά.

Τέλος, η WattCrop εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην Ευρωπάϊκή Στρατηγική Υδρογόνου. Υπολογίζει ότι τα 750 μεγαβάτ ηλεκτρολυτών ως το 2030 θα απαιτήσουν ΑΠΕ 3 γιγαβάτ.

Ολόκληρη την έκθεση της WattCrop μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Πηγή: https://energypress.gr

X