Η Αναστασία Κοτζακόλιου επισκέφθηκε το σπίτι των Λαμπηδόνων, που εδρεύει στην περιοχή Κουρί (σε χώρο που προσφάτως παραχωρήθηκε δωρεάν από τον Δήμο Εορδαίας) και έχει αναλάβει τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Να θυμίσουμε ότι οι ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ είναι κάτι παραπάνω από μια επιχείρηση που αφορά την Αναπηρία. Τουναντίον, είναι ένα εγχείρημα των ίδιων των γονέων, με μέλημα την ουσιαστική αυτόνομη διαβίωση, την ομαδική και ατομική θεραπεία από επιστημονικό προσωπικό, την επαγγελματική κατάρτιση, την αποκατάσταση (όπου αυτό είναι εφικτό) των ατόμων με ειδικές ανάγκες, την φυσική ένταξή τους στην κοινωνία, τη στήριξη της οικογένειας και την καλλιέργεια της ευρύτερης κοινωνίας ως προς την αποδοχή και την συμπερίληψη των ΑμεΑ.

Η ΚΟΝΣΕΠ Λαμπηδόνες έχει ήδη προγραμματίσει διάφορα εργαστήρια (βιβλιοδεσίας, κοπτικής-ραπτικής, ζωγραφικής, κηπουρικής, κα) και “άνοιξε” εγκάρδια τις πόρτες του για να μας ξεναγήσει σε αυτό το μοναδικό και αξιέπαινο εγχείρημα.

Η Αναστασία χαρακτηριστικά αναφέρει:

Σήμερα φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι των Λαμπηδόνων…
Ένα σπίτι γεμάτο αγάπη είπε ο Γιώργος… και εγώ συμπληρώνω γεμάτο ζεστασιά, όνειρα και ελπίδα…
Σας ευχαριστούμε πολύ για την ζέστη φιλοξενία!!!
Απολαύστε την περιήγησή μας στον χώρο!!!”

(βίντεο από Αναστασία Κοτζακόλιου)

X