Πριν από μερικές μέρες ο Δήμος Κοζάνης εξέδωσε δελτίο τύπου με τίτλο: “«Η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη μπροστά και στα μεγάλα» – “Πράσινο φως” έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για την διασύνδεση της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης με το ενιαίο σύστημα Τηλεθερμάνσεων”
Πριν όμως περάσουν πολλές ώρες, οι δύο Δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, «Κοζάνη, Τόπος να Ζεις» με επικεφαλής τον κ. Χάρη Κουζιάκη και «Ενότητα» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα, εξέδωσαν, η μια πίσω από την άλλη, τα δικά τους δελτία τύπου με τα οποία ασκούν έντονη κριτική στη σημερινή Δημοτική αρχή για τα όσα αναφέρει στο δικό της, καταλογίζοντας της ακόμα και πως παραπλανά με τα όσα υποστηρίζει για το θέμα αυτό.
***
Οι τίτλοι που χρησιμοποίησαν στα δελτία τύπου τους είναι χαρακτηριστικοί.
Αυτό της παράταξης του κ. Κουζιάκη, που είχε προηγηθεί, είχε ως τίτλο “Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Ένταξη πράξης διασύνδεσης Τηλεθέρμανσης: όταν μία υποχρέωση της πολιτείας που καθυστέρησε, βαφτίζεται επιτυχία για την Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη”

Αυτό της παράταξης του κ. Μαλούτα είχε πιο δηκτικό τίτλο, ο οποίος έλεγε “«Ενότητα» – Η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά προσπαθεί να οικειοποιηθεί το έργο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και να παραπλανήσει τους πολίτες”
***
Την προηγούμενη δημοτική θητεία, Ενότητα, ως Δημοτική αρχή, και «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχαν διασταυρώσει πάρα πολλές φορές τα ξίφη τους στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου και είχαν ασκήσει έντονη κριτική η μία στην άλλη μέσω δελτίων τύπου που εξέδιδαν για διάφορα θέματα.
Ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται να κινούνται στο… ίδιο μήκος κύματος, ασκώντας έντονη κριτική για τα ίδια θέματα στη Δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη.
Εξέλιξη που δεν πέρασε απαρατήρητη από παλιό αυτοδιοικητικό της περιοχής, ο οποίος σχολίασε:
“Αν μη τι άλλο, η σημερινή Δημοτική αρχή της Κοζάνης κατάφερε να… ενώσει τις παρατάξεις Μαλούτα και Κουζιάκη! Δεν το λες και λίγο για μια θητεία που μετρά κάτι παραπάνω από έξη μήνες;”
Εύστοχη παρατήρηση…

Ο ενιαίος φορέας κι οι αρκούδες!
Αντιγράφουμε την είδηση από το πρωτοσέλιδο του χθεσινού ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ: “Ενιαίος φορέας από την ΠΕΔ για την αντιμετώπιση των συνεχών εμφανίσεων αρκούδας στον αστικό ιστό” (σ. σ. όπου ΠΕΔ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας)
Πολλοί από μας που διαβάσαμε την είδηση και ζούμε στις πόλεις, ίσως να χαμογελάσαμε.
Ωστόσο, πρόκειται για πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα η συνεχής εμφάνιση αρκούδων με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι πολλοί κάτοικοι αγροτικών περιοχών και πολλές φορές διαπιστώνουν ότι έχουν βάλει χέρι και στις διάφορες καλλιέργειες τους.
Δείχνουν δε, όπως είδαμε σε πρόσφατα ρεπορτάζ, ιδιαίτερη προτίμηση στα κεράσια!
***
Θα καταφέρει άραγε ο νέος αυτός, ενιαίος, φορέας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα;
Θα φανεί, αρκεί βέβαια να μην κολλήσει στη… συνήθη ελληνική γραφειοκρατία και όταν με το καλό συσταθεί οι αρκούδες να μην έχουν πέσει ήδη σε χειμέρια νάρκη.

Ζώντας τον ελληνικό… μύθο!
Δύο ειδήσεις με ξεχωριστή σημασία.
Η πρώτη είδηση: Η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης κ. Ελισάβετ Δερβενιωτάκη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, για τις ελλείψεις στα φάρμακα και τις αυξήσεις που υπάρχουν σε κάποια σκευάσματα, ανέφερε πως οι υπερτιμήσεις των φαρμάκων εντάθηκαν τα τελευταία χρόνια, επειδή είχαν φτάσει τα φάρμακα να πωλούνται πολύ φτηνά και γι’ αυτό οι εταιρείες κρίνοντας τα ασύμφορα τα αποσύρουν. Έτσι, ο ασθενής αναγκάζεται να αλλάξει τη θεραπεία του σε ένα πολύ πιο ακριβό φάρμακο με παρόμοια θεραπευτική ικανότητα. Ωστόσο, το πιο ακριβό φάρμακο δεν συμφέρει, φυσικά, ούτε τον ασθενή ούτε και το κράτος γιατί αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη.
Η δεύτερη είδηση: Αγρότης «ξεσκέπασε» τους πάντες, λέγοντας: «Πουλάω 0,43 ευρώ το 1 κιλό αρακά και τον πουλάνε 3,85 τα 850γραμ. στο σούπερ μάρκετ»
***
Τι συμπεραίνει κανείς από τις δύο παραπάνω ειδήσεις;
Πως στην Ελλάδα εξακολουθούμε να ζούμε το… μύθο ότι η μάχη για την ακρίβεια αποδίδει.
Αποδίδει, σίγουρα.
Εις βάρος μας όμως…

X