Στην αποδόμηση των πανηγυρικών και διθυραμβικών ανακοινώσεων της δημοτικής αρχής Κοκκαλιάρη για την ένταξη του έργου της διασύνδεσης της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης με το ενιαίο σύστημα διασυνδεμένο δίκτυο των Τηλεθερμάνσεων, στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», προχώρησε η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις», επιβεβαιώνοντας παράλληλα τα όσα από χθες σας μετέφερε ο «Π».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σαφώς είναι σημαντική, αλλά δρομολογημένη εδώ και καιρό με τις αποφάσεις να έχουν ληφθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Η ΔΕΥΑΚ άλλωστε έχει δημοπρατήσει εδώ και μήνες το αντίστοιχο έργο, καθώς η απόφαση για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να παραπλανήσει την κοινή γνώμη στηλιτεύεται στην ανακοίνωση της Κίνησης η οποία μάλιστα κάνει λόγο για ελλιπή γνώση των δεδομένων:

«Άρα οι διθυραμβικές και προκλητικές ανακοινώσεις μάλλον αφορούν την τόνωση του ηθικού της Δημοτικής Αρχής αφού φαίνεται πως γράφονται με παραπλανητική πρόθεση από άτομα ελλιπούς γνώσης των δεδομένων αλλά και των σχετικών διαδικασιών, φαινόμενο συνηθισμένο στη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη»

Μάλιστα η παράταξη Κουζιάκη στέκεται ιδιαίτερα στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Κοζάνης για την κάλυψη της ιδία συμμετοχής των 5,5εκ. ευρώ, χρήματα τα οποία δεν έχει διασφαλίσει μέχρι στιγμής η ΔΕΥΑΚ.

«Η επίτευξη αυτών των στόχων αποτελεί  καθήκον και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και όχι αφορμή ανούσιων πανηγυρισμών», επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει πως ο καθένας κρίνεται από τα λόγια και τις πράξεις του:

«Για την ώρα η Δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη αρέσκεται στα λόγια και τη συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις»

 

X