Εδώ και λίγες ημέρες, ένα σπάνιο, για την περιοχή μας, φαινόμενο συμβαίνει στην πόλη της Κοζάνης και τα γύρω χωριά. Τριζόνια έχουν κατακλύσει αρκετούς δρόμους και αυλές, ενώ έκαναν αισθητή της παρουσία τους και στο ΔΑΚ Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Κωνσταντίνου Αργυρού, όπου πολλοί παραβρισκόμενοι τα πέρασαν για κατσαρίδες και πανικοβλήθηκαν.

Γέμισε η Κοζάνη τριζόνια…σε απόγνωση οι κάτοικοι

Φωτό: Τέγος Σάκης-Θανάσης

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η εμφάνιση των τριζονιών στην περιοχή αρχίζει να αποτελεί ένα συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, αφού τα έντομα με τον χαρακτηριστικό ήχο κάνουν εμφανή την παρουσία τους λίγο μετά το Πάσχα. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τα Τρίκαλα και η Λάρισα, αφήνοντας τους κατοίκους σε απόγνωση με αυτή την “εισβολή”.

Κάποιοι δε, προτιμούν την πιο χιουμοριστική προσέγγιση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Τέγου Σάκη-Θανάση, κατοίκου της περιοχής του Αγίου Αθανασίου Κοζάνης, που σχολίασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: “Κυκλοφορούν και οπλοφορούν….οι ιπτάμενες κατσαρίδες…. περιοχή Αγίου Αθανασίου και όχι μόνο….το νου σας….”!

X