Με τη μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Ολλανδίας και Αγγλίας ολοκληρώνεται η δεύτερη ημέρα της ημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο Βέστφάλεν και στο Σίναλ Ιντούνα Παρκ, Οράνιε και τρία λιοντάρια δίνουν ραντεβού με την ιστορία, με στόχο να παρευρεθούν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (14/7) στο Βερολίνο.

Και οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν ένα μονοπάτι στρωμένο με ροδοπέταλα. Αμφότερες δεν έπεισαν αλλά έβγαλαν αντίδραση, όταν στένεψε ο κλοιός και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και το μεταξύ τους ραντεβου στα ημιτελικά. Από την μία η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χρειάστηκε να αγωνιστεί 240’ και μία διαδικασία πέναλτι για να φτάσει μέχρι τις 4 καλύτερες ομάδες. Αντίθετα, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν καθάρισε εύκολα την Ρουμανία, ενώ κατάφερε να τουμπάρει και την Τουρκία στον δρόμο της προς τα ημιτελικά. Βάσει εικόνας δεν αποτελούν τα φαβορί της διοργάνωσης, ωστόσο ο τρόπος που έφτασαν ως εδώ, δείχνουν πως έχουν μέταλλο και μπορούν να κάνουν μια ενδεχόμενη υπέρβαση.

Διαχρονικά το ζευγάρωμα μεταξύ Ολλανδών και Άγγλων είναι αρκετά αμφίρροπο. Τα παιχνίδια τους είναι αρκετά ισορροπημένα, με κυρίαρχο αποτέλεσμα την ισοπαλία. Σε 22 αναμετρήσεις οι Ολλανδοί έχουν βραχεία κεφαλή. Συγκεκριμένα, 7 νίκες 9 ισοπαλίες και 6 νίκες των τριών λιονταριών. Οι «οράνιε» θέλουν να επανέλθουν στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά το μακρινό 1988. Στον αντίποδα, η Αγγλία θέλει να συμμετάσχει για δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη φορά σε τελικό μετά το 2020, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα στεφθούν πρωταθλητές.

Και οι δύο είναι αρκετά ισορροπημένοι όσον αφορά τις αποδόσεις στο κουπόνι πάμε στοίχημα. Οι Άγγλοι έχουν ως αβαντάζ την εμπειρία τους σχετικά με τους άγουρους Ολλανδούς. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ βρίσκεται συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια σε ημιτελικούς και τελικό. Αντίθετα, οι Ολλανδοί είχαν να βρεθούν σε τόσο προχωρημένο στάδιο διοργάνωσης από τον τελικό του Μουντιάλ του 2010 και την ήττα από την Ισπανία. Παρόλα αυτά παρουσιάζουν μία αρκετά νεανική και ελπιδοφόρα ομάδα, η οποία σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα στην αγγλική άμυνα. Πίσω δέχεται φάσεις οπότε και η Αγγλία θα βρει τις στιγμές της. Επιλογή μας το goal – goal το οποίο προσφέρεται σε απόδοση 2.10.

X