Η εκπομπή Μέρα Μεσημέρι με την Φωτεινή Μάντσου φιλοξένησε τον Κωνσταντίνο Εφραιμίδη – Επικεφαλής Επικοινωνίας της Principia.

Η Principia δημιούργησε έναν παιδότοπο για παιδιά με αναπηρία στην Κοζάνη με παλέτες. Για την κατασκευή του παιδότοπου, επαναχρησιμοποιήθηκαν παλέτες και ξύλινα στροφεία από έργο ανάπτυξης της Principia στην Κοζάνη, ενώ για το έργο συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE).

Η δράση έγινε για τα παιδιά του Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Κιβωτός», που απέκτησαν έναν νέο πρωτότυπο ξύλινο παιδότοπο που ονομάστηκε συμβολικά «Κιβωτός».

Ο παιδότοπος είναι προσβάσιμος και από άτομα με αναπηρικά αμαξίδια και πλέον είναι προσβάσιμο από όλα τα παιδιά της “ΚΙΒΩΤΟΥ”. Η δημιουργία του έργου πήρε αρκετούς μήνες, ωστόσο το αποτέλεσμα αντάμειψε όσους συμμετείχαν, ενώ ιδιαίτερα ενεργή ήταν και η συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

“Ευχόμαστε και ελπίζουμε το συγκεκριμένο παράδειγμα να υιοθετήσουν κι άλλοι οργανισμοί και εταιρείες, μακριά από προκαταλήψεις”, κατέληξε, λέγοντας πως οι πρώτες ύλες που περίσσεψαν έγιναν ξύλινα παιχνίδια για τα παιδιά.

X