Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Γιάννη Κετικίδη – Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για τη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αφορμή την πρόσληψη γιατρού – αναισθησιολόγου με μόνιμο διορισμό, στο Νοσοκομείο. Ο κ. Βρανάς προσλήφθηκε στη θέση του διευθυντή, με την προσθήκη του να είναι σημαντική για το νοσοκομείο.  Ο κ. Κετικίδης σημείωσε πως σύνολο τέσσερις αναισθησιολόγοι συνδράμουν στο έργο του νοσοκομείου, δύο με μόνιμη θέση εργασίας και δύο επικουρικά από άλλα νοσοκομεία.

Κληθείς να περιγράψει το προφίλ των ελλείψεων στο νοσοκομείο και πως μπορούν να καλυφθούν τα κενά, ο ίδιος απάντησε πως πρέπει να θεσπιστούν νέα κίνητρα αυξημένα για κάλυψη θέσεων γιατρών, σε ένα θελκτικό ΕΣΥ> σήμερα στο Μποδοσάκειο ζητούν πολλές θέσεις σε μαιευτική – γυναικολογία, παιδιατρική, νεφρολογία, ουρολογικό, ορθοπεδική, βιοπαθολόγο στην αιμοδοσία, επίσης, δύο διευθυντές σε παιδιατρική, επιμελητής β στη χειρουργική και αναμένεται ο διορισμός επιπλέον νεφρολόγου και παιδίατρου στο Νοσοκομείο.

Για τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν, ο ίδιος αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνονται από το υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι λαμβάνονται σημαντικές κυβενρητικε΄ς αποφάσεις, όπως η ενίσχυση κινήτρων για κάλυψη θέσεων σε απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να καλυφθούν οι ανοιχτές θέσεις που προκηρύσσονται.

«Το Μποδοσάκειο έχει πλεονεκτήματα, έχουμε οργανωμένα τμήματα με καταξιωμένους γιατρούς. Υπάρχει άρτιο προσωπικό και εγκαταστάσεις, σε σύγχρονο κτήριο, υπάρχει άπλετος χώρος, είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορεί να χαρακτηριστεί περιφερειακό νοσοκομείο, που μπορεί να προσελκυστεί από πολλές πλευρές», ανέφερε επίσης.

Για τη λειτουργία της ΜΕΘ και αν υπάρχει φως στο τούνελ για την επαναλειτουργία της, ο ίδιος απάντησε πως όποτε της ζητήθηκε να συνδράμει το έκανε, όπως την περασμένη εβδομάδα που λειτούργησε καθώς αυτή της Κοζάνης έκλεισε για λόγους συντήρησης. Η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου κάλυψε τα περιστατικά της Κοζάνης και ήταν σε εφημεριακή κάλυψη για ό,τι άλλο μπορεί να προέκυπτε στη Δ. Μακεδονία.

«Είμαστε σε πλήρη βαθμό ετοιμότητας, μας λείπει το ιατρικό προσωπικό καθώς για να λειτουργήσει η ΜΕΘ χρειάζονται κάποιες προδιαγραφές και η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος αριθμός γιατρών ώστε να λειτουργήσει η μονάδα, επιστημονικά και από πλευράς εγκαταστάσεων είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι και κινούμαστε στο να λειτουργήσει η μονάδα σύντομα», κατέληξε.

X