Η Αλεξάνδρα Βράκα, Υπεύθυνη του City ΚΕΠ, μίλησε στο True Story Radio για τα ψηφιακά νέα της εβδομάδας.

Αν και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το διάστημα που έπεται θα «τρέξουν» πολλές θέσεις εργασίας, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, σημείωσε η κ. Βράκα. Αρχικά, αναφέρθηκε στις αιτήσεις που τρέχουν για 8μηνα στο ΛΚΔΜ (ΔΕΗ) για διάφορες τεχνικές ειδικότητες (χειριστές διαφόρων μηχανημάτων, οδηγούς / μηχανοδηγούς). Οι αιτήσεις είναι έως 15 Ιουλίου και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τεράστια ζήτηση, οπότε και συνήθως οι περισσότεροι που κάνουν τα χαρτιά τους συνήθως προσλαμβάνονται.

Επίσης, βγήκε προκήρυξη ΣΟΧ για 11μηνες συμβάσεις στο Δήμο Κοζάνης για προσλήψεις στους παιδικούς / βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ειδικότητες βοηθών βρεφονηπιοκόμων, μάγειρες, προσωπικό καθαριότητας, με τις εν λόγω θέσεις εργασίας να είναι περιζήτητες.

Ακόμη, στις 9 Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις ΑΣΕΠ για 31 θέσεις σε εταιρεία του ΥΠΕΝ, για θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κατά βάση θέσεις Διοικητικού προσωπικού, Μηχανολόγων και Μηχανικών Περιβάλλοντος, αλλά και θέσεις με όλα τα πτυχία, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Αιτήσεις μέχρι Τετάρτη 24/7.

Συνεχίζεται η δήλωση καθαρισμού οικοπέδων, ως τις 15/7, με τον νόμο για την πυροπροστασία να φέρει και ποινικές ευθύνες σε διαφορετική περίπτωση. Στην περίπτωση που η πλατφόρμα αντιμετωπίσει πρόβλημα, οι πολίτες να γνωρίσουν ότι στο CITY KEP υπάρχει εξειδικευμένος τρόπος ώστε να γίνουν οι αιτήσεις χωρίς πρόβλημα (με ελάχιστο κόστος για τις αιτήσεις).

Για τους κατόχους άδεια παραγωγού και επαγγελματία πωλητή σε λαϊκές αγορές, η διαδικασία πήρε παράταση η προθεσμία καταγραφής των αιτήσεων στο Open market, ενώ είναι υποχρεωτικό να γίνει ως τις 10 Ιουλίου.

Τέλος, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για γονείς που έχουν παιδιά φοιτητές σε 1ο πτυχίο και θα μείνουν ανοιχτές ως 31 Ιουλίου, για το στεγαστικό επίδομα ως 2.500 ευρώ και αφορά το περυσινό έτος. Οι προϋποθέσεις είναι να είναι έλληνας πολίτης η πολίτης χώρας της ΕΕ, να έχει ενεργεί ακαδημαϊκή ταυτότητα και να έχει γίνει φορολογική δήλωση για το 2023. Δικαιούχοι είναι και όσοι μένουν με συγκάτοικο, υπό προϋποθέσεις.

X