Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τη διοργάνωση του Balkan Energy Forum στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων, ανά δύο χρόνια, εξέφρασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οι οποίοι συναντήθηκαν τη Δευτέρα το πρωί στα γραφεία του ΕΒΕ της Κοζάνης, αποτιμώντας τις εργασίες του συνεδρίου που διεξήχθη στα τέλη Μαΐου.

Ο σπόρος που έπεσε πρέπει να ανθίσει και το γεγονός οφείλει να συνεχιστεί, ήταν το κεντρικό μήνυμα του Προέδρου του ΕΒΕ, Γιάννης Μητλιάγκας, ώστε να συμβάλει στην ενεργειακή εξέλιξη της περιοχής.

Παραλείψεις και προσθετικές ενέργειες είναι κάποια από όσα θα εξεταστούν όλο το επόμενο διάστημα, με το Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων να μπαίνει ξανά στο χάρτη σημαντικών γεγονότων, με το αίτημα του ΕΒΕ να είναι να ενταχθεί στο καλεντάρι της ΔΕΘ.

«Η συμπόρευση και η πλήρης συνεργασία με τη ΔΕΘ αποτελεί κομβικό και πρωταρχικό στόχο του Επιμελητηρίου», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης.

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ- HELEXPO, Γιώργος Τζήκας, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός το Energy Forum, τονίζοντας πως πάνω στο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής μπορεί να χτιστεί ένα μεγάλο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός.

«Το επόμενο ελπίζουμε πως θα είναι ένα διεθνές γεγονός με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή και χρειάζεται μια πλατφόρμα επικοινωνίας για τις διεθνείς τάσεις στην ενέργεια και νομίζω η Κοζάνη είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για να φιλοξενήσει έναν τέτοιο μεγάλο εκθεσιακό γεγονός».

Ο κ. Τζήκας στάθηκε και στο Εκθεσιακό των Κοίλων, υπογραμμίζοντας πως είναι η κατάλληλη τοποθεσία για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο γεγονός.

«Πέρα από εκθέσεις και συνέδρια μπορεί να φιλοξενηθεί μια θερμοκοιτίδα από start ups εταιρείες νέων τεχνολογιών», υποστήριξε.

Από πλευράς του ο πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση με τη συμβολή της ΔΕΘ.

«Υπήρξαν σημαντικές τοποθετήσεις και παρουσίες, βγήκαν συμπεράσματα για τις εξελίξεις που τρέχουν και πλέον προχωράμε στο να το καθιερώσουμε και να γίνει θεσμός για την περιοχή μας».

Θετικά αποτίμησαν το Energy Forum τόσο ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης, όσο και ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης, όπως και οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Χριστοφορίδης και ο διαχειριστής του Clube, Νίκος Ντάβος.

X