Μέσα από ένα χρονικό αφήγημα, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης (04/07) στην «καρδιά» των παραγωγών, τη Λαχαναγορά Αθηνών οι κ.κ. Νικόλαος Κουτλιάμπας και Δημήτρης Βακάμης υπό την ενορχήστρωση του Χρήστου Κατσάνου ξεδίπλωσαν την ιστορία του Συνεταιρισμού, που στο μαγευτικό μέρος του Βελβεντού κατάφερε, αυτό που έμοιαζε αδύνατο, να καλλιεργήσει μοναδικές ποικιλίες ροδάκινου, πλούσιες σε αρώματα και χυμούς.

Στόχος όπως δήλωσαν, να θυμηθούν οι παλιοί και να γευτούν οι νέοι αυτά τα ροδάκινα που ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν. Τα ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού είναι συνυφασμένα με τον όρο «Velvita». Γιατί Velvita; Όπως αποτύπωσε, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού και μέλος του ΔΣ. της ΕΘΕΑΣ, κ. Νίκος Κουτλιάμπας, η λέξη αυτή περικλείει όλα εκείνα τα στοιχεία και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Συνεταιρισμό. «Velvita είναι ο συνεργατισμός, η σύμπνοια μεταξύ των ανθρώπων, η ιστορία και τα στελέχη. Μιλάμε για την οικογένεια της Velvita» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτλιάμπας, μιλώντας για την ποικιλία, αλλά και για τα χαρακτηριστικά αυτής που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις λοιπές ποικιλίες ροδακίνων. Πρόκειται, ομολογουμένως για ένα brand, το οποίο έχει κατακτήσει την εγχώρια και διεθνή αγορά.

«Παράγουμε ποιότητα εδώ και δεκαετίες και αυτό προσπαθούμε και με τις νέες ποικιλίες» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού και μέλος του Δ.Σ. της ΕΘΕΑΣ. Η velvita, φέτος κλείνει δέκα χρόνια και όπως δήλωσαν, πρόκειται για μια ποικιλία, η οποία διαφοροποιείται από τον βαθμό ωριμότητας και ποιότητας. Το ροδάκινο, όπως σημείωσε ο Γεωπόνος, κ. Δημήτρης Βακάμης συσκευάζεται κατευθείαν από το δέντρο.

Η επιτυχία και η συνεχής ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού οφείλεται στην ισχυρή παράδοση της συνεργατικότητας με τη λειτουργία του συνεταιρισμού για πάνω από 100 έτη, σημείωσε ο κ. Κουτλιάμπας. «Είμαι ο άνθρωπος που ακούει τους πάντες και μαζί με τη Διοίκηση, συνθέτουμε την καλύτερη λύση. Στόχος είναι η πανομοιότυπη γεύση» συμπλήρωσε. Το ροδάκινο είναι η ζωή αυτών των ανθρώπων, ενός πολύτιμου και νόστιμου προϊόντος. Ωστόσο, ο λόγος της συγκέντρωσης άλλος, αυτός της παρουσίασης μιας νέας ποικιλιών ροδάκινων και νεκταρινιών από τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού με την επωνυμία «Velvita Gold», που περιλαμβάνει 13 ποικιλίες, 6 νεκταρινιών, 6 ροδακίνων και μια λευκόσαρκου νεκταρινιού, που εξασφαλίζει μια υπέροχη σταθερή γεύση και ξεχωριστά χαρακτηριστικά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Φέτος, όπως τονίστηκε από πλευράς του κ. Κουτλιάμπα αναμένεται μία παραγωγή περίπου 1.000 τόνων.

Οι παρευρισκόμενοι στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τα ροδάκινα, αλλά και να δοκιμάσουν το μενού που είχε επιμεληθεί το Delicatessen «Τα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς». Το παρών από την πλευρά της ΕΘΕΑΣ, έδωσαν ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Σατολιάς, ο Αντιπρόεδρος, κ. Ανδρέας Δημητρίου, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, η Ταμίας, κα. Διαμάντω Κρητικού, ο κ. Αθανάσιος Καραΐσκος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΘΕΑΣ, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μόσχος Κορασίδης και η Υπεύθυνη Συνεργατισμού, κα. Μαρία Δημήτραινα. Επιπλέον, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του υπουργείου, του λιανεμπορίου, και μέσων ενημέρωσης.

Πηγή: https://etheas.gr

X