Τη δημιουργία Σχολής Αστυφυλάκων στην Καστοριά ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην περιοχή, την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Ειδικότερα υπουργός, μετά από σχετική υπηρεσιακή σύσκεψη που είχε στο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς με αστυνομικούς διευθυντές της Δ. Μακεδονίας, παραχώρησε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, όπου και ανακοίνωσε την απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου να ιδρυθεί στην Καστοριά Σχολή Αστυφυλάκων και να στεγαστεί, όπως είπε, στο κτίριο – κόσμημα του πρώην κέντρου γούνας, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργό.

«Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής που απασχολούν τους κατοίκους, μετά τα όσα δρομολογούνται με την απολιγνιτοποίηση, αλλά και τις νέες ευκαιρίες που έρχονται», σημείωσε, επίσης με έμφαση ο κ. Χρυσοχοΐδης, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του Υπουργείου και όλων των τοπικών φορέων ώστε να τρέξουν όλοι μαζί την αναδιοργάνωση και την εκσυγχρονισμό του κτιρίου, ώστε να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της Σχολής Αστυφυλάκων. Όπως προσέθεσε, μάλιστα, η εν λόγω σχολή θα ενισχύσει σημαντικά την περιοχή και θα δώσει στην πόλη «προστιθέμενη αξία».

«Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας μετά από μια τεράστια περίοδο, 50 και πλέον χρόνων, ο λιγνίτης ήταν πηγή πλούτου για τη Δυτική Μακεδονία και η γούνα ειδικότερα στην Καστοριά. Η κυβέρνηση πλέον δρομολογεί κίνητρα με αφορμή την απολιγνιτοποίηση ώστε να αποδώσουν καρπούς και να προχωρήσουν επενδύσεις», είπε επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο ίδιος, μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως εξήρε το αναπτυξιακό έργο της ΑΝΚΟ, μιας από τις πρώτες και κορυφαίες αναπτυξιακές στη χώρα όπως τόνισε, καταλήγοντας πως: «Όλοι μαζί, περιφέρεια, δήμους, υπουργείο, φορείς και η βουλευτής κ. Αντωνίου, να τρέξουμε ώστε να μετατρέψουμε το κτίριο κόσμημα σε ζωντανή δραστηριότητα και δημιουργία για την πόλη».

Στο πλευρό του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν και η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία αναφέρθηκε στην εν λόγω πρωτοβουλία που προωθείται.

(πηγή φωτο: alphafm.gr)

X