Πρωτιά και διάκριση με υψηλότατες βαθμολογίες πέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις η Μαριλένα Ασημακοπούλου από το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας. Με 19.200 μόρια (στον τομέα Υγείας), βάζει πλώρη για την Ιατρική Σχολή, που ήταν άλλωστε και ο στόχος της εξ αρχής.

Η ίδια μίλησε στον «Π» για την επιτυχία της και τι την οδήγησε σε αυτή, λέγοντας πως «πέτυχα με αρκετό διάβασμα. Ξεκίνησα από την Β΄ Λυκείου νωρίς την ύλη, ενώ όλοι έλεγαν ότι δεν χρειάζεται γιατί έχουμε βατή ύλη. Ήθελα να κάνω ξεκούραστο διάβασμα, είχα δίπλα μου τους καθηγητές μου που είναι έμπειροι», ανέφερε αρχικά.

Οι πανελλήνιες, σημείωσε πως δεν της φάνηκαν κάτι ιδιαίτερο ως εξέταση, ήταν στο πλαίσιο των εξετάσεων που ήδη έχει δώσει (ενδοσχολικές, εξετάσεις ξένων γλωσσών κ.α.), γεγονός που δεν της δημιούργησε άγχος.

«Κύριος εχθρός των υποψηφίων είναι το άγχος και η πίεση. Χρειάζεται ξεκούραση και να κάνουν ό,τι επιθυμούν», ανέφερε, ενώ συμβούλευσε τους υποψηφίους να κάνουν συστηματικό διάβασμα, έχοντας στήριξη από καθηγητές και γονείς, ώστε να πετύχουν.

Τέλος, σημείωσε πως στο ΕΠΑΛ ο τομέας υγείας ήταν στοχευμένη της επιλογή, καθώς της άρεσαν τόσο τα μαθήματα όσο και η Ιατρική Σχολή.

X