Το δρόμο για την τροφοδοσία με φυσικό αέριο και άλλων περιοχών στην Π.Ε. Κοζάνης, φαίνεται πως ανοίγει η επιτυχία των Δήμων Σερβίων, Βοϊου και Βελβεντού, μετά την έναρξη των διαδικασιών εντός τους έτους και την πρόσκληση του Υπουργείου Ενέργειας προς τη δικαιούχο εταιρεία.

Η βιωσιμότητα του έργου, την οποία η εταιρεία όρισε στις 1000-1200 συνδέσεις και στους τρεις Δήμους συνολικά, ενδεχομένως δίνει το πρώτο μήνυμα για τα οικονομοτεχνικά στοιχεία που θα χρειαστούν άλλες περιοχές, όπου ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει συζητηθεί.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της «HENGAS», Βίκυ Λαμπροπούλου, είχε την Τρίτη το μεσημέρι συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος έπαιξε κομβικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου των τριών Δήμων για το φυσικό αέριο, από τη θητεία του ως Βουλευτής.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης, συζήτησε την προοπτική τροφοσοσίας φυσικού αερίου και σε άλλους οικισμούς- Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας με την επικεφαλής της “HENGAS”, Βίκυ Λαμπροπούλου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν μεταξύ άλλων και την προοπτική αντίστοιχων έργων σε άλλους Δήμους και οικισμούς της Περιφέρειας, με τον κύκλο να έχει ανοίξει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν από τον Γιώργο Αμανατίδη.

Ο ίδιος ως Βουλευτής, είχε συναντήσεις με Προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης, μεταξύ των όπως της Λευκοπηγής, της Αγίας Παρασκευής, της Κερασιάς και της Ροδιανής, όπου παρουσίασε τις διαδικασίες και οικονομοτεχνικά δεδομένα ως προϋποθέσεις για λήψη αποφάσεων χρήσης φυσικού αερίου.

Εκείνη την περίοδο ο Γιώργος Αμανατίδης είχε δεσμευτεί να διευρύνει τις συζητήσεις και με εκπροσώπους άλλων οικισμών, όπως το Προτοχώρι, η Λευκόβρυση, αλλά και χωρίς της Ελίμειας, όπως ο Κρόκος, η Άνω Κώμη κ.α.

Είναι προφανές πως η επιτυχία του εγχειρήματος των τριών Δήμων και η ένταξη συνολικά 7 οικισμών στο πρόγραμμα τροφοδοσία φυσικού αερίου, με ένα δίκτυο συνολικά 41χλμ., μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για άλλες περιπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία, με την εξασφάλιση φθηνής θέρμανσης να αποτελεί μεγάλο ζητούμενο για τη συγκράτηση πληθυσμού στην ύπαιθρο, αλλά και την ανάπτυξη επαγγελματικών ή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

 

 

 

X