Το… καρφί της Ντόρας, για την ομιλία Σαμαρά.
Αν οι νεοδημοκράτες… ζήλευαν τις αναταράξεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, φρόντισαν δύο πρώην Πρόεδροι τους που διετέλεσαν και Πρωθυπουργοί να μην τους αφήσουν παραπονεμένους και τάραξαν και τα δικά τους εσωκομματικά νερά, με τις ομιλίες που έκαναν προχθές στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας στην παρουσίαση του βιβλίου του Διευθυντή της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ κ. Μανώλη Κοττάκη.
Ειδικά ο κ. Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε λάβρος κατά της Κυβέρνησης ασκώντας της τέτοια αντιπολιτευτική κριτική που θα τη ζήλεψαν ακόμα και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης!
Από τη δική του πλευρά, ο κ. Κώστας Καραμανλής επέλεξε πιο ήπιους τόνους, αφήνοντας όμως κι αυτός κάποιες αιχμές για την κυβερνητική πολιτική.
***
Η Κυβέρνηση παρακολούθησε, άκουσε, ενοχλήθηκε απ’ όσα ειπώθηκαν όπως λένε οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, αλλά αποφεύγει να σχολιάσει οτιδήποτε, καθώς μόνο εύκολο δεν είναι σε κάθε περίπτωση και ίσως προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια την παράταξη αν πεις κάτι απαντώντας σε δύο πρώην Προέδρους και Πρωθυπουργούς.
Η κ. Ντόρα Μπακογάννη όμως δεν έχει τέτοιο πρόβλημα καθώς μπορεί να είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν είναι μέλος της Κυβέρνησης.
Γι’ αυτό και όταν κλήθηκε χθες το πρωί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ να σχολιάσει πώς είδε η ίδια τις ομιλίες του κ. Καραμανλή και του κ. Σαμαρά είπε, χαρακτηριστικά, ότι: «Ήταν δύο τελείως διαφορετικοί λόγοι, ο Καραμανλής έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά θέματα, πράγματα για τα οποία συμφωνούμε όλοι. Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι δεν τον παίζουνε, αυτό ήταν το μήνυμα που κατάλαβα εγώ από την ομιλία του»
Αιχμηρή αναμφίβολα η κ. Μπακογιάννη, και θα μπορούσαμε να πούμε πως τον… έσφαξε χωρίς βαμβάκι τον πρώην Πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά.

Η κάθοδος της Άννας Διαμαντοπούλου θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.
Με γοργό ρυθμό τρέχουν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και πολλά αλλάζουν από τη μια ώρα στην άλλη.
Χθες, για παράδειγμα, είχαμε πάει ήδη στο τυπογραφείο όταν η κ. Άννα Διαμαντοπούλου έδινε συνέντευξη στην ΕΡΤ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
***
Συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντοπούλου όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις φήμες περί δική της καθόδου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, είπε πως: «Αυτό που θα σας πω και θα βάλω τελεία είναι ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ, και από πολλές πλευρές θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο.
Γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα, και πριν την τριετία, να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας λοιπόν από τη δική του πλευρά νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσει. Για αυτό και λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω».
Σε ό,τι αφορά το ρόλο που θα ήθελε η ίδια ν’ αναλάβει, απάντησε ότι: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω. Μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω».
***
Είναι ξεκάθαρο πλέον πως την κ. Διαμαντοπούλου δεν την αφήνει αδιάφορη η προοπτική να εμπλακεί ενεργά με τα του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κεντροαριστεράς γενικότερα.
Το πότε και αν θα το κάνει οι διάφορες πληροφορίες που ακούγονται και γράφονται λένε ότι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης, η οποία, επίσης λέγεται πως, ήδη τρέχει και καταγράφει την απήχηση που θα μπορούσε να έχει η ίδια ως επικεφαλής αυτού του πολιτικού χώρου.
***
Πάντως αν το αποφασίσει και κατέβει τελικά, τότε θ’ αλλάξει το σκηνικό και τα δεδομένα σε ό,τι αφορά το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Διαμαντοπούλου υπήρξε για πολλά χρόνια από τα βασικά στελέχη του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον τότε Πρόεδρο του και Πρωθυπουργό, τον κ. Κώστα Σημίτη και εξακολουθεί να έχει προσβάσεις, αναφορές και πολιτικές φιλίες σε όλη την Ελλάδα.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην συμμετείχε στην πολιτική καθημερινότητα, αλλά ήταν ιδιαίτερα ενεργή πολιτικά και μέσω του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, του οποίου είναι Πρόεδρος, ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλίες, οργάνωσε σημαντικές εκδηλώσεις και κατά καιρούς με συνεντεύξεις και άρθρα της παρενέβη σε πολλά και σημαντικά θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

X