Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη – Αντιδήμαρχο Πολτιτισμού και τον Λάζαρο Εμμανουηλίδη – Πρόεδρο της Τ.Κ. Περδίκκα, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στο πιο συναρπαστικό φεστιβάλ νεολαίας, το ChangerZ, που έρχεται στην περιοχή, με φόντο το μαγευτικό σκηνικό του Φράγματος Περδίκκα Εορδαίας, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ θα έχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τη Μαρίνα Σάττι, τη Μαρίνα Σπανού, τον Πάνο Βλάχο και όχι μόνο.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η περιοχή του Φράγματος, όπως τόνισε ο κ. Εμμανουηλίδης, λέγοντας πως θα γίνει το μεγαλύτερο φεστιβάλ εφέτος, με στόχο να γίνει θεσμός, ενώ οι φορείς θέλουν να κάνουν μόνιμες εγκαταστάσεις στο χώρο, ώστε να γίνει πόλος έλξης.

Σήμερα γίνονται εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να τροφοδοτηθεί με ρεύμα ο χώρος, ενώ στήνονται οι εξέδρες, οι ψησταριές για τις προετοιμασίες για τον κόσμο, ενώ συνεργεία του δήμου φροντίζουν για την ομαλή πρόσβαση του κόσμου.

Η εικόνα που έχουν οι διοργανωτές είναι πως θα υπάρξει αρκετός κόσμος στην περιοχή και από την ευρύτερη περιοχή εκτός Πτολεμαΐδας, Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο, ενώ θα έρθουν αρκετά λεωφορεία φέροντας κόσμο για τη συναυλία.

Ερωτηθείς πως κατάφερε ένα χωριό σαν τον Περδίκκα να διοργανώσει ένα τόσο μεγάλο πολυήμερο φεστιβάλ, ο κ. Εμμανουηλίδης απάντησε πως έχουν πολύ όρεξη, μεράκι, αγάπη για τον τόπο, ενώ υπάρχει και πολύ καλή συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Ιωαννίδης μίλησε για τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις, τόνισε πως ο χώρος του φεστιβάλ διαμορφώθηκε κατάλληλα, με τη βοήθεια του τοπικού συμβουλίου και των κατοίκων της περιοχής.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι το φεστιβάλ διαθέτει τα πάντα, από φαγητό μέχρι διασκέδαση και δραστηριότητες στη φύση, ενώ όσοι πάνε μπορούν να κατασκηνώσουν στο χώρο.

Επόμενος στόχος είναι να δημιουργηθούν οι μόνιμες υποδομές, ώστε να μείνουν για τα επόμενα χρόνια, τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, λέγοντας πως για το φεστιβάλ συνέβαλε η επίσης η Περιφέρεια, χορηγίες κ.α.

Επίσης, θα μπορέσει να δοθεί ώθηση και σε άλλα χωριά, στο μέλλον, με παρόμοιες δράσεις, σημείωσε, λέγοντας πόσο σημαντικό είναι να γίνονται φεστιβάλ σε μια περιοχή, ώστε να προσκαλείται κόσμος.


Πέμπτη 04/07

● Moyzikanoi
● Urca de Lima
● Μαρίνα Σπανού
● Μαρίνα Σάττι

Παρασκευή 05/07
● Redeem
● Lobo
● Novel 729

Σάββατο 06/07
● Majovoli
● Σίλια Κατραλή μαζί με Papazό & Leo
● Σκιαδαρέσες
● Πάνος Βλάχος

Κυριακή 07/07
● Shuffle SKG
● Άννα Μαρία Παπαγιάννη
● Cj Jeff

Το φεστιβάλ θα έχει πλούσιες επιπλέον δραστηριότητες, με λάτιν χορούς, γιόγκα, πιλάτες, πεζοπορία στη φύση με οδηγό, εργαστήρια ψυχολογίας και διατροφής κ.α.

Προπώληση https://www.ticketplus.gr/event/changerz-festival-2024/

 

 

 

X