Η Μαρία Νικολιά, απόφοιτη του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας πέτυχε υψηλότατη διάκριση και φιγουράρει στην κορυφή των συνυποψηφίων της με  19.175 μόρια (χωρίς συντελεστές) στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Στόχος της είναι η Ιατρική Σχολή (με τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Πάτρα να είναι υψηλά τις προτιμήσεις της).

Μιλώντας στον «Π» ξεδίπλωσε την προσπάθειά της, ενώ μιλάει και για το μυστικό της επιτυχίας. Όπως λέει, μέσα στη χρονιά αλλά και σε όλη τη σχολική της ζωή διάβασε για το σχολείο, ωστόσο την τελευταία χρονιά έκανε πιο εντατική προσπάθεια.

«Πιέστηκα αρκετά, δεν είχα ελεύθερο χρόνο, δεν μπορούσα να βγαίνω με τους φίλους μου. Αυτό όμως έγινε μόνο για φέτος, ενώ τώρα έρχονται τα καλά», σημειώνει με χαμόγελο!

Αν και ήταν αισιόδοξη, λέει πως δεν περίμενε ότι θα τα πάει τόσο καλά, ιδίως στην έκθεση. Οι βαθμοί της, πάντως, αγγίζουν το απόλυτο 20 σε τρία μαθήματα, καθώς πέτυχε: Βαθμούς: Στην έκθεση 17.6, στη Βιολογία 19.9, φυσική, 19.8 και χημεία 19.4.

Ιδίως για τη φυσική, μάθημα που δυσκόλεψε τους συνυποψηφίους της, η Μαρία απαντάει πως είχε άγχος όταν έγραφε, αλλά εν τέλει τα κατάφερε και έβγαλε τα θέματα, αν και πολύ οριακά στους χρόνους.

Πλέον αυτό που θέλει είναι να ξεκουραστεί και να έχει μια γεμάτη καθημερινότητα, ενώ τέλος μιλώντας για το μυστικό της επιτυχίας, σημειώνει πως «όταν έχεις έναν στόχο να προσπαθείς για αυτόν, να έχεις υπομονή, δίνοντας και χώρο στον εαυτό σου».

 

X