Το αθλητικό στοίχημα φαίνεται απλό στην επιφάνεια – επιλέξτε μια ομάδα να κερδίσει και εισπράξτε τα κέρδη σας αν έχετε δίκιο. Ωστόσο, μόλις αρχίσετε να εξερευνάτε τα αθλητικά στοιχήματα και τους πίνακες αποδόσεων, αντιλαμβάνεστε γρήγορα ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες αποχρώσεις. Διαφορετικά αθλήματα έχουν προτιμώμενους τύπους στοιχημάτων και το καθένα έχει τις δικές του περιπλοκές. Πριν προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση στο παράθυρο στοιχημάτων, ενημερωθείτε για τις πιο δημοφιλείς αγορές αθλητικών στοιχημάτων με το Πάμε Στοίχημα.

Moneylines
Τα πιο απλά στοιχήματα στο αθλητικό στοίχημα είναι τα moneylines. Αυτά απαιτούν από εσάς να επιλέξετε έναν νικητή για ένα αθλητικό γεγονός, χωρίς να εμπλέκονται point spreads ή άλλα μειονεκτήματα. Οι αποδόσεις Moneyline διαφέρουν από διοργάνωση σε διοργάνωση και προσαρμόζονται με βάση τις πιθανότητες νίκης που αντιλαμβάνεται κάθε διαγωνιζόμενος. Τα μεγάλα φαβορί λαμβάνουν μειωμένες πληρωμές με πιθανούς νικητές, ενώ τα σημαντικά αουτσάιντερ βλέπουν αυξημένες πληρωμές για να αντισταθμίσουν την απιθανότητα να αναδειχθούν νικητές.

Για παράδειγμα, μια αναμέτρηση NFL μεταξύ των 12-4 Buffalo Bills και των 3-13 Houston Texans θα διέθετε μονόπλευρες γραμμές χρήματος. Οι Bills μπορεί να έρθουν στο -550, που σημαίνει ότι ένα στοίχημα 550 δολαρίων θα αποφέρει κέρδος 100 δολαρίων. Εν τω μεταξύ, οι Texans μπορεί να είναι στο +800, πληρώνοντας 800 δολάρια σε ένα στοίχημα 100 δολαρίων. Όπως μπορείτε να δείτε, τα σημαντικά αουτσάιντερ πληρώνουν πολύ περισσότερα ανά δολάριο που στοιχηματίζεται. Δεν θα κερδίζετε τόσο συχνά, αλλά όταν κερδίζετε οι πληρωμές είναι πολύ πιο προσοδοφόρες.

Διαφορές σημείων
Τα πιο συνηθισμένα αθλητικά στοιχήματα γίνονται κατά point spreads, που ονομάζονται επίσης χάντικαπ. Οι oddsmakers αναλύουν τους αγώνες και καθορίζουν ένα εκτιμώμενο περιθώριο νίκης, δίνοντας στην ασθενέστερη ομάδα φανταστικούς «πόντους» για να κάνουν τα πράγματα pick ‘em. Η δουλειά σας γίνεται να διαλέξετε αν μια ομάδα θα κερδίσει άμεσα ή θα χάσει με λιγότερους πόντους από το spread.
Τα spreads του NFL κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 2,5 και 7 πόντων, αλλά μπορούν να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό για ακραίες αναντιστοιχίες. Η ομάδα που ευνοείται εμφανίζεται με μείον (-7) και πρέπει να κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των 7 πόντων για να εξαργυρώσει τα στοιχήματα spread. Το αουτσάιντερ εμφανίζεται με ένα σύμβολο συν (+7) και καλύπτει με ήττα με λιγότερους από 7 πόντους ή με νίκη στο παιχνίδι.

Τα point spreads έχουν ως στόχο να προσελκύσουν ίση στοιχηματική προσοχή και στις δύο πλευρές ενός αγώνα. Το spread θα προσαρμοστεί με την πάροδο του χρόνου, εάν το κοινό τοποθετείται σταθερά υπέρ μιας ομάδας. Οι στοιχηματικές εταιρείες μετακινούν τη γραμμή για να προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν τη δράση και να μετριάσουν τις πιθανές απώλειες.

Σύνολα ή Over/Unders
Τα σύνολα των αθλητικών στοιχημάτων, που συχνά αποκαλούνται over/unders, δεν περιλαμβάνουν καθόλου την επιλογή νικητή. Οι oddsmakers ορίζουν ένα προβλεπόμενο όριο συνδυασμένου σκορ πριν από την αναμέτρηση. Τα στοιχήματά σας στη συνέχεια επικεντρώνονται στο αν περιμένετε ότι το πραγματικό σύνολο που θα σημειωθεί και από τις δύο ομάδες θα πέσει πάνω ή κάτω από αυτό το καθορισμένο όριο.
Οι γραμμές NFL over/under τείνουν να κυμαίνονται από 35 έως 55 πόντους. Αλλά οι μονομαχίες των pitchers με χαμηλό σκορ στο μπέιζμπολ μπορούν να φέρουν σύνολα μεταξύ 6 και 8 runs. Οι αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Big 12 με υψηλές πτήσεις μπορεί να έχουν αριθμούς 75 ή περισσότερους.
Το στοίχημα στα σύνολα απαιτεί την ανάλυση και των δύο επιθέσεων και την πρόβλεψη για το αν έρχονται αγώνες ή εκρήξεις. Οι στοιχηματικές εταιρίες στοχεύουν να δουν το κοινό να μοιράζεται, διευκολύνοντας την ισόποση δράση και στις δύο πλευρές του αναρτημένου αριθμού.

Στοιχήματα παρολί
Τα στοιχήματα παρολί παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή για τις αυξημένες δυνατότητες αποπληρωμής τους. Αυτά τα στοιχήματα περιλαμβάνουν τη σύνδεση δύο ή περισσότερων επιλογών σε ένα δελτίο, απαιτώντας τη νίκη κάθε επιλογής για να εξαργυρωθεί το παρολί.
Κάθε πρόσθετη επιλογή μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας, αλλά αυξάνει την πιθανή πληρωμή.
Τα περισσότερα αθλητικά στοιχήματα σας επιτρέπουν να στοιχηματίσετε σε παρολί επιλογές moneyline, spreads και totals σε μια ποικιλία αθλημάτων. Ένα παρολί τεσσάρων ομάδων για το NFL μπορεί να αποφέρει αποδόσεις 10-1, ενώ ένα παρολί επτά ομάδων για κολλεγιακό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να αποδώσει 100-1 ή και περισσότερο.
Τα παρολί με μεγάλες αποδόσεις μπορούν να αποφέρουν μερικές από τις μεγαλύτερες πληρωμές που θα βρείτε σε οποιοδήποτε καζίνο. Αλλά αρκεί μόνο μία λανθασμένη επιλογή για να καταστραφεί ολόκληρο το δελτίο, καθιστώντας το σενάριο αυτό ένα σενάριο υψηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής.

Στοιχήματα Teaser
Για τους παίκτες που αποφεύγουν το ρίσκο, τα στοιχήματα teaser προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις από τα παρολί με λιγότερες απαιτούμενες επιλογές. Μπορείτε να πειράξετε κάθε γραμμή έξι, επτά ή ακόμη και 10 πόντους σε ένα στοίχημα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, προσαρμόζοντας τα spreads και τα σύνολα υπέρ σας.
Σκεφτείτε ένα teaser τριών ομάδων NFL που μετακινεί κάθε spread κατά έξι πόντους:
Ravens -6,5 vs. Browns +6,5 Packers -3 vs. Bears +3 Bucs -10,5 vs. Panthers +10,5

Αυτό μπορεί να προσαρμόσει τις αποδόσεις από +265 σε -110, απαιτώντας 110 δολάρια για να κερδίσετε 100 δολάρια, αλλά δίνοντάς σας τρεις επιλογές με πιο ευνοϊκές γραμμές. Όπως και στα παρολί, όλες οι επιλογές πρέπει να πετύχουν για να εξαργυρώσετε ένα δελτίο teaser.

Στοιχήματα Prop
Τα στοιχήματα prop παικτών και παιχνιδιών εστιάζουν σε αποτελέσματα εκτός από το τελικό σκορ. Αυτές οι εξειδικευμένες αγορές σας επιτρέπουν να στοιχηματίσετε σε μοναδικές καταστάσεις όπως:
● Οι γιάρδες πάσας ενός quarterback
● Αν ένας παίκτης μπάσκετ πετύχει νταμπλ νταμπλ
● Αν ένας παίκτης του μπέιζμπολ πετάξει ένα no-hitter
● Ο αριθμός των touchdowns σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου
● Ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη
Και εκατοντάδες άλλα. Με την άνοδο των ζωντανών στοιχημάτων, μπορείτε να κάνετε τέτοιου είδους στοιχήματα ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι επιλογές προτροπής διατηρούν τους αγώνες συναρπαστικούς από την αρχή μέχρι το τέλος, επιτρέποντάς σας να ζητωκραυγάσετε για συγκεκριμένα γεγονότα και παίκτες.

Γνωρίστε τους τύπους στοιχημάτων σας
Αυτή η επισκόπηση θα πρέπει να δώσει στους αρχάριους μια καλύτερη κατανόηση της κοινής ορολογίας των αθλητικών στοιχημάτων. Κάθε στοίχημα συνοδεύεται από καθορισμένους κανόνες και δομές πληρωμών που θα πρέπει να κατανοήσετε προτού ρισκάρετε το πορτοφόλι σας. Ορισμένοι τύποι στοιχημάτων έχουν περισσότερο νόημα ανάλογα με το άθλημα, οπότε ερευνήστε τις επιλογές στα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις που παρακολουθείτε.
Οι οδηγοί αθλητικών στοιχημάτων συχνά επικεντρώνονται μόνο στην επιλογή νικητών. Αλλά δεν θα εξαργυρώσετε πολλά δελτία χωρίς να γνωρίζετε τη σωστή διαχείριση του bankroll ή ποια στοιχήματα σας δίνουν τις καλύτερες στατιστικές πιθανότητες για κέρδη. Μόλις ενημερωθείτε για τα είδη στοιχημάτων και τις αποδόσεις των αθλητικών στοιχημάτων, μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο αθλητικό στοίχημα με αυτοπεποίθηση.

X