Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Όλγα Ντέλλα – Πρόεδρος ΚΟΙΝΣΕΠ «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ», η οποία αναφέρθηκε στα αυριανά εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ & Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Εορδαίας.

Η ίδια μίλησε για κάτι απίστευτο που συμβαίνει, κάνοντας λόγο για μια συγκινητική στιγμή, που προκύπτει μετά από 30 χρόνια αγώνων. Τα εγκαίνια του κτιρίου που φιλοξενεί δύο δομές θα γίνουν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, λέγοντας πως ο κόσμος της αναπηρίας το περιμένει με αγωνία, καθώς κάτι παρόμοιο συμβαίνει για πρώτη φορά.

Ζήτησε, μάλιστα, να στηριχθεί η δομή, λέγοντας πως η δομή δεν θα αφορά μόνο τον κόσμο με αναπηρία αλλά όλη την κοινωνία, τοπική και ευρύτερη. Το κατώφλι αυτών που σχεδιάζουν οι «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ» ήταν τα ΝΗΜΑΤΑ, σημειώνοντας πως μέσα από τις δράσεις εποφελούνται και τα παιδιά με αναπηρία αλλά και παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

«Στόχος μας είναι το Κέντρο Διημέρευσης να είναι ανοιχτό στην κοινότητα, ώστε να υπάρχει πολυμορφία και ομορφιά», είπε με νόημα, λέγοντας πως ο κόσμος της αναπηρίας έχει μεγάλη αξιοπρέπεια και μια εκ βαθέως χαρά, που μπορεί να μεταδοθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σημείωσε πως το κέντρο διημέρευσης θα έχει ανοιχτές τις πόρτες της, λέγοντας τέλος πως το πιο σπουδαίο που τους δίνει δύναμη, είναι η κουβέντα ενός νέου με αναπηρία, που ευχαρίστησε τους διοργανωτές που κάλεσαν τα παιδιά να τους βοηθήσουν.

Μετά τα εγκαίνια ο σύλλογος περιμένει και επίσημα την άδεια λειτουργίας για το μεγάλο έργο που χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ.

X