Με ένα πλούσιο διήμερο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2024, στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, οι θεσμοθετημένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις «ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2024», τις οποίες διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, με την στήριξη του Δήμου Εορδαίας και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.
Οι διήμερες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας , από τις 9 το βράδυ, με την συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ στον χώρο των εκδηλώσεων , οι επισκέπτες μπορούν να δουν και εκθέσεις αφιερωμένες στον Πόντο και την Γενοκτονία.

Σαββατοκύριακο με τα «Ευξείνια» , από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαϊδας 29-30/6, στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας- Διήμερο μουσικής και χορού

– Αναλυτικά , το Σάββατο 29 Ιουνίου, θα εμφανισθούν χορευτικά συγκροτήματα από την Θρακική Εστία Εορδαίας «Ο Αρχιγένης» , τον Σύλλογο Κρητών και φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ» , τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Κομνηνών Εορδαίας και τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας και η βραδιά θα συνεχισθεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα και γλέντι για όλους τους παραβρισκόμενους, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Γιώργος Σοφιανίδης (Τοτόρος) στην λύρα-τραγούδι, ο Γιάννης Λαζαρίδης μουσική-τραγούδι, ο Σάββας Σαναϊδης στο αγγείο, ο Σωκράτης Ορφανίδης στην λύρα, ο Παναγιώτης Ορφανιδης στο τραγούδι, ο Ρήγας Μπογδάνης στα πλήκτρα και ο Στέλιος Μωϋσιάδης στα κρουστά.
– Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, οι εκδηλώσεις «ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2024», περιλαμβάνουν μια μεγάλη βραδιά ποντιακής μουσικής , χορού και διασκέδασης, με τον Θεόφιλο Πουταχίδη . Στην καλλιτεχνική επιμέλεια , ο Σπύρος Παναγιωτίδης είναι στα πλήκτρα, , ο Γιώργος Μάντσος στο κλαρίνο, ο Θοδωρής Μαυρίδης είναι στα τύμπανα και ο Κλεάνθης Σιαμλίδης στο νταούλι.

 

X