Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι πρώτες άδειες των εργαζόμενων βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα οικονομικά δεδομένα όμως ορισμένων ανθρώπων δεν τους επιτρέπουν να κάνουν… μεγάλα ανοίγματα.

Σαφώς, καλοκαίρι χωρίς διακοπές, θάλασσα, βόλτες και καλοπέραση δεν υφίσταται όμως πάντα πρέπει να βρίσκονται τρόποι για να μην ξεφεύγετε από το μπάτζετ σας.

5 tips για να επιβιώσετε οικονομικά το καλοκαίρι
Γι’ αυτό υπάρχουν έξυπνοι τρόποι ώστε να επιβιώσετε οικονομικά και να μην χρειαστεί να «μπείτε μέσα»…

Τα tips:

Αντί για beach bar, προτιμήστε τα δικά σας καρεκλάκια και ομπρέλα. Βάλτε παγωμένες μπύρες, αναψυκτικά, φρούτα και σνακς σε ένα ψυγειάκι και απολαύστε κάποια ελεύθερη παραλία χωρίς περιττές χρεώσεις.
Αν ετοιμάζεται κάποια εξόρμηση με το αυτοκίνητο, κανονίστε να μαζευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα ώστε να μοιραστείτε τα έξοδα των καυσίμων.
Αποφύγετε τα συστηματικά γεύματα σε ταβερνάκια και εστιατόρια. Ετοιμάστε κάτι δικό σας από το σπίτι ή αγοράστε κάτι… στο χέρι.
Όταν έρθει η ώρα να κλείσετε ξενοδοχείο και αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά, κάντε την απαραίτητη έρευνα και πάρτε τις σωστές οικονομικά αποφάσεις. Μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις. Επιπλέον, κλείστε όσο το δυνατόν νωρίτερα τις διακοπές σας καθώς όσο περνάει ο καιρός οι τιμές αυξάνονται.
Αν έχετε σκοπό να επισκεφτείτε κάποιο τουριστικό μέρος, προσπαθήστε να αποφύγετε όσο αυτό είναι δυνατό τις περιττές αγορές καθώς κατά την τουριστική περίοδο οι τιμές… καίνε ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα.

Και ένα έξτρα tip…

Αφού γυρίσετε από τις καλοκαιρινές διακοπές σας, κάντε τον προγραμματισμό σας, δείτε το μπάτζετ σας, κανονίστε τα λειτουργικά σας έξοδα και μην τα αγνοήσετε ώστε να μην… ξεμείνετε.

 

Πηγή: https://www.grtimes.gr/

X