Περί απογευματινών ιατρείων στα Δημόσια Νοσοκομεία – Του Ν. Σαμαρά, Ιατρού, πρ. Διευθυντή ΕΣΥ

Πολύς ο λόγος και θριαμβολογία από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις αρκετών νοσοκομειων για την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία. Και η θριαμβολογία αυτή αναπαράχθηκε και από μερίδα του τύπου. Όμως η κυβέρνηση αποσιώπησε τις λεπτομέρειες της λειτουργίας και….στις λεπτομέρειες είναι το “ζουμί”.
Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει:
Η επίσκεψη κοστίζει 60 ευρώ!!! για εξέταση από διευθυντή και 40 ευρώ από επιμελητή Α’. Ο επιμελητής Β’ δεν δικαιούται απογευματινού ιατρείου…λόγω απειρίας και ότι άλλο θεωρεί το υπουργείο….μπορεί όμως να εφημερεύει μόνος του και να αντιμετωπίζει μονος του επείγουσας περιπτώσεις ασθενών…..
Στην επαρχία η μέση επίσκεψη σε ιδιώτη Γιατρό είναι 30 ευρώ, στο ήμισυ της ιδιωτικής επίσκεψης στο νοσοκομείο και στην επίσκεψη αυτή στον ιδιώτη Γιατρό, συμπεριλαμβάνεται η συναγογράφηση, η έκδοση παραπεμπτικών για δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις στα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας κλπ.
Προς τι λοιπόν η διαφήμιση του θεσμού?….

Οφείλει λοιπόν η πολιτεία να παρέχει στους πολίτες ΔΩΡΕΑΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ υγεία και ΤΑΧΕΙΑ πρόσβαση στις δομές υγείας, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές συμβεβλημένες με τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

ΥΓ. Ο θεσμός των απογευματινών ιατρείων είναι σε ισχύ εδώ και 20 χρόνια, επί υπουργίας του Αλέκου Παπαδοπουλου, πότε όμως δεν διαφημίσθηκαν και σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόσθηκαν στα επαρχιακά νοσοκομεία από τους κλινικούς Γιατρούς.
Άλλα ήθη, άλλα έθιμα, άλλοι καιροί….

2 συλλήψεις αλλοδαπών χθες στη Φλώρινα – Αφορούσαν κατοχή ναρκωτικών και εκκρεμή Απόφαση Δικαστηρίου

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο και αποσκοπούσαν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας,  συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, συνολικά

Read More »

Ο σημερινός σχολιασμός της επικαιρότητας στο True Story Radio από τους Αντώνη Πουγαρίδη και Ζήση Πιτσιάβα 22/10/24

Στη σημερινή εκπομπή “ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ” ο Αντώνης Πουγαρίδης και ο Ζήσης Πιτσιάβας σχολίασαν την υπογραφή της συμφωνίας για την Τηλεθέρμανση στην Αθήνα και τις

Read More »
X