ΠΑΣΟΚ: Άρχισαν τα (κομματικά) όργανα με Κουκουλόπουλο να “σέρνει” το χορό – Ο ανεμοδείκτης (21/6)

Η φράση «άρχισαν τα όργανα» είναι από τις πλέον γνωστές στην ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι αρχίζει μια διαδικασία δύσκολη, με προβλήματα ή και με διαμάχες.

Στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής αυτό μπορούμε να το λέμε και… επίσημα πλέον από προχθές καθώς συνεδρίασε το πρώτο κομματικό όργανο του, το Πολιτικό του Συμβούλιο.

Έτσι, «άρχισαν τα όργανα», μεταφορικά και κυριολεκτικά αφού μετά τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών στα διάφορα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια με τις οποίες ασκούσαν έντονη κριτική στον Πρόεδρο κ. Νίκο Ανδρουλάκη, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπήρξαν και άλλες κριτικές και ακούστηκαν ακόμη περισσότερες και πιο… βαριές κουβέντες, που μας προϊδεάζουν πως το πάλαι ποτέ μεγάλο κυβερνητικό κόμμα το περιμένει ένα «καυτό» καλοκαίρι και πολύ πιθανόν ένα εξίσου ζεστό Φθινόπωρο.

***

Σ’ αυτό, λοιπόν, το πρώτο όργανο ακούστηκαν απίθανα πράγματα, από το ΚΚΣΕ, το πάλαι ποτέ πανίσχυρο Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης, μέχρι τον διαβόητο Μπέρια (σ. σ.  Ο Λαβρέντι Πάβλοβιτς Μπέρια ήταν πολιτικός, επικεφαλής του σοβιετικού μηχανισμού ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών υπό τον Στάλιν και είχε ενεργό ρόλο στις εκκαθαρίσεις που γινόταν επί των ημερών του.)

***

Σταχυολογούμε ορισμένα μόνο απ’ όσα ακούστηκαν και κατεγράφησαν από τα πολλά δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης.

ΤΟ ΒΗΜΑ (tovima.gr) στο σχετικό ρεπορτάζ του γράφει πως “Ο πρώτος που πήρε τον λόγο και αντέδρασε ήταν ο Πέτρος Ευθυμίου που έκανε σκληρή κριτική προς την ηγεσία. «Όποιος μιμείται τον Ανδρέα κινδυνεύει να γίνει πολιτικός νάνος»” , ενώ το euro2day.gr στο δικό του κείμενο σημειώνει πως ο κ. Ευθυμίου φέρεται να είπε Εδώ δεν είναι … ΚΚΣΕ (σ.σ. το κόμμα επί Σοβιετικής Ένωσης) να κάνουμε αναλύσεις με ποσοστά.”

***

Πιο… βαριές κουβέντες ακούστηκαν από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος (σ. σ. κατετάγη τέταρτος) και εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών του, τον κ. Φίλιππο Σαχινίδη, ο οποίος στην τοποθέτηση του ενέπλεξε μέχρι και το δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, ενώ δεν άφησε απ’ έξω ούτε τον… Μπέρια!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ “Λίγο πριν την λήξη της διαδικασίας ο Φίλιππος Σαχινίδης εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του Νίκου Ανδρουλάκη παρομοιάζοντας τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.  «Αν δείτε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να χτυπάει και να κρυφοκοιτάζει εδώ μέσα μην παραξενευτείτε. Θα είναι γιατί θέλει να πάρει μαθήματα από το πώς λειτουργεί το κόμμα» είπε ο  κ. Σαχινίδης ο οποίος  αναρωτήθηκε στη συνέχεια «και επειδή ακούω για διαγραφές, ο Μπέρια του κόμματος ποιος είναι να του στέλνω τα άρθρα μου πριν τα βγάλω;».”

***

Μετά απ’ όλα αυτά, υπάρχει κανείς που αμφιβάλει πως στο ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργηθεί πλέον μια… ωραία ατμόσφαιρα;

Η στάση Κουκουλόπουλου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Ο πολιτικός από την περιοχή μας που συμμετείχε στην προχθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήταν ο βουλευτής του της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, και σίγουρα παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον η στάση που κράτησε.

ΤΟ ΒΗΜΑ (tovima.gr) ξεκινάει το δικό του ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο γράφοντας ότι: “Μετά από εννέα ώρες αδιάκοπης συζήτησης. Με υπονοούμενα, εντάσεις κι αυτοκριτική. Μετά από 33 ομιλητές που τοποθετήθηκαν διαδοχικά, κι έκαναν τη δική τους αποτίμηση για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, η πολύκροτη διαδικασία της συνεδρίασης του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ έφτασε στο τέλος της. Η βαριά σιδερένια πόρτα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50 άνοιξε. «Ξεσφραγίστηκε». Βουλευτές και στελέχη ξεκίνησαν να αποχωρούν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που μόλις είχε πραγματοποιήσει εμφανώς συγκινημένος μία ενωτική δευτερολογία, κατευθύνεται προς  το ασανσέρ. Θέλει να μεταβεί στον 6ο όροφο που βρίσκεται το γραφείο του. Εκείνη την στιγμή τον σταματά στον διάδρομό και του αποδίδει εγκάρδιο χαιρετισμό ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα, είχε πραγματοποιήσει μία αιχμηρή τοποθέτηση κι είχε ζητήσει εκλογές. «Μπράβο πρόεδρε, έκλεισες με τον καλύτερο τρόπο» του ανέφερε χαρακτηριστικά κι ο Νίκος Ανδρουλάκης του έγνεψε χαμογελώντας. Τον ευχαρίστησε με αυτό τον τρόπο για τον πολιτισμένο διάλογο που προηγήθηκε. Ενώ ταυτόχρονα έδειξε με αυτή του την κίνηση, σε όσους ήταν παρόντες, πως το μήνυμα ελήφθη.

 Ο Πάρις Κουκουλούπουλος επιβεβαίωσε στο ΒΗΜΑ το περιστατικό τονίζοντας πως «με τέτοια ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και τέτοιου είδους διαδικασίες η παράταξη που πονάω και πιστεύω βρίσκει ξανά την ψυχή της».”

***

Τι είχε πει, όμως, ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης στην τοποθέτηση του;

ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει: “Ο Πάρις Κουκουλόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ζήτησε να πάρει ο Νίκος Ανδρουλάκης την πρωτοβουλία έτσι ώστε να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για όλα, με πολιτικούς κ όχι τηλεοπτικούς όρους. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να καταθέσει η ηγεσία ένα πλήρες και σφιχτό χρονοδιάγραμμα, που θα περιλαμβάνει έστω ενδεικτικά και την ημερομηνία των εκλογών.”

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σορός άνδρα σε αποσύνθεση στον Τρίλοφο

Τη σορό ενός άνδρα σε πλήρη αποσύνθεση εντόπισε σήμερα το πρωί ιδιοκτήτης μεζονέτας που βρίσκεται υπό ανέγερση στην περιοχή του Τριλόφου Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία και άρχισε η διαδικασία

Read More »

Βαριές «καμπάνες» σε όσους διαπράττουν ρευματοκλοπές: Διπλή χρέωση και αναδρομικές πληρωμές

Στη διπλή τιμή από την τρέχουσα της αγοράς θα χρεώνεται η ηλεκτρική ενέργεια που εντοπίζεται πως έχει κλαπεί. Παράλληλα όσοι διαπράττουν ρευματοκλοπές θα πληρώνουν αναδρομικά για την κλαπείσα ενέργεια

Read More »

Τί λένε οι Πολίτες της Πτολεμαΐδας για την εντατικοποίηση των ελέγχων , αναφορικά με την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου ? (Γκάλοπ της Κούλας Πουλασιχίδου)

Διάφορες απόψεις Πολιτών της Πτολεμαΐδας ακούγονται στο Γκάλοπ του e-ptolemeos, με αφορμή την εντατικοποίηση των ελέγχων του Αντικαπνιστικού Νόμου κατά τη Φθινοπωρινή και Χειμερινή περίοδο

Read More »

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διασυλλογική συνάντηση Αεροσφαίρισης στη Δυτική Μακεδονία

Την Κυριακή 20/10, ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Κοζάνης “Ωμέγα” συμμετείχε  σε μια ακόμα πετυχημένη  διασυλλογική συνάντηση Αεροσφαίρισης στην Δυτική Μακεδονία. Μαζί με το Σύλλογο Αεροσφαίρισης Καστοριάς

Read More »
X