Οι περιφέρειες με τα υψηλότερα ποσοστά για τα κόμματα

Στην καταμέτρηση των ψήφων για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ προηγείται σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, εκτός από δύο στην Κρήτη, όπου προηγείται το ΠΑΣΟΚ και δύο στη Θράκη, όπου την πρωτιά κέρδισε το μουσουλμανικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

Η Ν.Δ. πέτυχε τα υψηλότερα ποσοστά στο παραδοσιακό εκλογικό «κάστρο» της, τη Λακωνία, με 35,19%, ωστόσο έχασε 7,64% σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Ποσοστά πάνω από 30% έλαβε σε άλλες 13 εκλογικές περιφέρειες, με τις υψηλότερες επιδόσεις να καταγράφονται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, στη Χίο, στην Ανατολική Αττική, την Καρδίτσα και την Α’ Πειραιώς.

Ευρωεκλογές 2024 – Live: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις
Ευρωεκλογές 2024 – Live: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν προηγείται σε καμία περιφέρεια, καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά του στην Άρτα με 22,71%, (αλλά με -12,07% σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές) και ακολουθούν η Κεφαλλονιά (20,46%), η Κέρκυρα (19,22%), ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (18,86%) η Αχαΐα (18,45%) και η Β’ Πειραιώς (18,30%).

Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την πρώτη θέση στο Λασίθι με 29,41% και στο Ηράκλειο με 26,63%, ενώ υψηλά ποσοστά ελαβε και στο Ρέθυμνο με 25,28% και στην Ηλεία με 22,91%.

Η Ελληνική Λύση κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε έξι εκλογικές περιφέρειες και έλαβε ποσοστά από 18,48% έως 15, 61%. Πρόκειται για τις εκλογικές περιφέρειες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Β’ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δράμας.

Το ΚΚΕ έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά του και κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε τρία παραδοσιακά εκλογικά «κάστρα» του, συγκεκριμένα σε Σάμο (20,39%), Ζάκυνθο (17,87%) και Λέσβο (15,58%).

Η ΝΙΚΗ έλαβε το υψηλότερο ποσοστό της στην Πιερία με 10,48%, η Πλεύση Ελευθερίας στη Β’ Πειραιώς με 4,56% και η Φωνή Λογικής στον Εβρο με ποσοστό 6,40%.

Οσο για το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, του οποίου η πανελλαδική δύναμη έφτασε το 0,74%, κέρδισε την πρωτιά στη Ροδόπη με ποσοστό 36,95% (-1,05% σε σχέση με το 2019) και στην Ξάνθη με 27,42% (+2,18%).

Πηγή: https://www.kathimerini.gr

Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» – Εκδηλώσεις στις Διευθύνσεις της Περιφέρειας

 Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και

Read More »

Μόλις κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Γλυκιά Ζωή» της Κοζανίτισσας Αλεξάνδρας Βαγιώτα από τις Εκδόσεις Παρέμβαση

Μόλις κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Αλεξάνδρας Βαγιώτα με τίτλο «Γλυκιά Ζωή» από τις Εκδόσεις Παρέμβαση. Ο ρόλος του έρωτα και τα περίεργα παιχνίδια, που παίζει

Read More »

Μετρώντας την αδιαφορία, τον εθνικισμό και τις παρουσίες: από τον Έβρο, στην Άγκυρα και την Αθήνα…..- Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

  Πριν από τις σκέψεις για το συλλογικό,  θα πρέπει να αναφέρω κάτι προσωπικό:  Γεννήθηκα στον Έβρο, από γονείς πρόσφυγες που κατέφυγαν στη δυτική πλευρά

Read More »

Απαιτητικό ματς με κοινό στόχο

Για τη 10η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, η Αλαβές αντιμετωπίζει τη Βαγιαδολίδ, με τις δύο ομάδες να έχουν κοινό στόχο, να διατηρηθούν στη μεγάλη κατηγορία.

Read More »
X