Οι επιδόσεις των Δυτικομακεδονων υποψηφίων ευρωβουλευτών

Καλές εμφανίσεις, αλλά και εκπλήξεις παρουσίασαν μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών σε ό,τι αφορά τους Δυτικομακεδόνες υποψηφίους στις κομματικές λίστες.

Να σημειωθεί πως η καταμέτριση της σταυροδοσίας των υποψηφίων συνεχίζεται, ωστόσο τα νούμερα που παραθέτουμε είναι ενδεικτικά των σειρών κατάταξης των υποψηφίων. Ειδικότερα με βάση τα στοιχεία του ΥΠΕΣ:

Στη Νέα Δημοκρατία ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής καταλαμβάνει την 28η θέση με 22.104 ψήφους και η Πτολεμαϊδιώτισσα γραμματέας εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου έλαβε 21.189 ψήφους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η π. βουλευτής και π. υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέλαβε την 26η θέση με 16.237 ψήφους.

Εξαιρετική πορεία κατέγραψε η Κοζανίτισσα Όλγα Μαρκογιαννάκη, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, που φιγουράρει στην 11η θέση του ψηφοδελτίου, μάλιστα είναι η πρώτη σε ψήφους γυναίκα στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ όλων των υποψηφίων, παίρνοντας 41.351 ψήφους. Η νεαρή μηχανικός από την Κοζάνη (με καταγωγή από το Ηράκλειο) αποδείχθηκε πολύ ισχυρή υποψηφιότητα και αποτελεί σημαντική επιτυχία για την ίδια.

Το στέλεχος του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη (σ.σ. είχε εκλεγεί μάλιστα βουλευτής για μια ημέρα), έκανε μια αξιόλογη πορεία λαμβάνοντας 11.683 ψήφους.

Ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης και υποψήφιος του ΚΟΣΜΟΣ, Λευτέρης Ιωαννίδης κατέγραψε 1.757 ψήφους.

Ο γιατρός και πρώην αυτοδιοικητικός Σάκης Κοσματόπουλος ήταν υποψήφιος με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, λαμβάνοντας 1.779 ψήφους.

 

Πόσους ψήφους έλαβαν στη Δ. Μακεδονία

Ενδιαφέρον έχει ότι με βάση τα στοιχεία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, πρώτος σε ψήφους στη ΝΔ είναι ο  κ. Δακής με 9.160 ψήφους (πίσω του είναι πρώτος σε ψήφους στο κόμμα Γ. Αυτιάς, ενώ η κ. Κρυσταλλίδου είναι 8η), ενώ στο ΠΑΣΟΚ πρώτη σε ψήφους είναι η Όλγα Μαρκογιαννάκη με 8.193 ψήφους (διπλάσιους από τον δεύτερο τοπικά, Σάκη Αρναούτογλου που εξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο).

Αναμενόμενα, πρώτοι σε ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ τοπικά είναι η Ολυμπία Τελιγιορίδου με 5.016 ψήφους και στο ΚΚΕ η Τίνα Κουζιάκη με 4.553 ψήφους.  Τέλος, 746       ψήφους έλαβε ο Λ. Ιωαννίδης στη Δ. Μακεδονία.

Αναλυτικότερα (με βάση τα μέχρι τώρα πανελλαδικά στοιχεία του ΥΠΕΣ:

 

ΝΔ

ΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  22.104

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΟΥ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΙΣΤΗ)  21.189

 

ΠΑΣΟΚ

Όλγα Μαρκογιαννάκη 41.351

 

ΚΚΕ

Τίνα Κουζιάκη 11.683

 

ΣΥΡΙΖΑ

Τελιγιορίδου Ολυμπία 16.237

 

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Κοσματόπουλος Σάκης 1.779

 

Κόσμος

Λευτέρης Ιωαννίδης 1.757.

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Καταψηφίσαμε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία για την Τηλεθέρμανση  

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας που έγινε την Πέμπτη 17/10 με θέμα την λειτουργία της

Read More »

“Μην τα ξαναλέμε” – Ραδιοφωνικό ένθετο στην εκπομπή “Ζουν Ανάμεσά μας” με τους Αντώνη Πουγαρίδη και Βασίλη Σκουλάκη (18/10/24)

Εγκαινιάστηκε σήμερα Παρασκευή 18/10, το νέο ραδιοφωνικό ένθετο της εκπομπής “Ζουν Ανάμεσά μας” με τον Αντώνη Πουγαρίδη, που φιλοξενεί τον Βασίλη Σκουλάκη, HR της KEYVOTO,

Read More »
X