Με το Ευχέλαιο και τα Εγκώμια του Αγίου Λουκά του Ιατρού και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Ειρηναίου ,άνοιξε η αυλαία του Εορταστικού τριημέρου στο Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας! (ρεπορτάζ της Κούλας Πουλασιχίδου

Ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 οι τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις γαι την γιορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού, στη χάρη του οποίου τιμάται το υπόγειο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαϊδας.

Πιο συγκεκριμένα τελέστηκε Αρχιερατικό ευχέλαιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίο με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας, Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Μανάδη και πλειάδος Ιερών της περιοχής. Στη συνέχεια, εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου Λουκά, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας μπροστά από το ιερό λείψανο , ενώ οι εκατοντάδες πιστοί και προσκυνητές χρίσθηκαν με το άγιο έλαιον.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος τόνισε την ευλάβεια που πρέπει να αποδίδουμε στους Αγίους και πως πρέπει δια μέσου των Αγίων να ομολογούμε τον Χριστό.
Έπειτα και σύμφωνα με το καθορισμένο εορταστικό πρόγραμμα, ακολούθησε παραδοσιακή βραδιά στην οποία συμμετείχαν, το χορευτικό τμήμα του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κομάνου και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κρητών Πτολεμαΐδας.
Προ του τέλους της Ακολουθίας, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Θεόφιλος Φραγκουλίδης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την σεπτή παρουσία του στην εορτή, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Χονδροματίδου, ο Πρόεδρος ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης, λοιποί εκπρόσωπο φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Δείτε το πλήρες φωτογραφικό υλικό εδώ:

Δήμος Αμυνταίου: Ενημέρωση ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών

Από τον Δήμο Αμυνταίου εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες αδειοδοτημένων επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων (Φωτοβολταϊκά με αποζημίωση ηλεκτρικής ενέργειας)

Read More »

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Φλώρινας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 14/10/2024, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον

Read More »

Εισαγγελική έρευνα για τη διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την παράνομη διάνοιξη δρόμου σε προστατευόμενη περιοχή στον Γράμμο διέταξε η Εισαγγελία Ιωαννίνων. Παράλληλα, κλιμάκιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος (ΟΦΥΠΕΚΑ)

Read More »
X