Απαντήσεις για τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και διευκρινίσεις σχετικά με την περιβόητη δήλωση Γεωργιάδη σχετικό με το Νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή, θα λάβει η περιφερειακή αρχή στις 9 Μαΐου, όταν και έχει καθοριστεί ραντεβού στην Αθήνα με την ηγεσία του Υπουργό Υγείας.

Αυτό τόνισε στην ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος υποστήριξε πως η Περιφέρεια δεν είχε λόγο να εκφραστεί επί της δήλωσης Γεωργιάδη για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, τονίζοντας πως «τα δικά μας ανακλαστικά θα διαφανούν όταν θα έχουμε πλήρη γνώση της κατάστασης».

Παράλληλα πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να έχει έτοιμη τη δική της πρόταση για τον υγειονομικό χάρτη και να αντιμετωπιστεί ως «ισότιμος συνομιλητής» και επανέλαβε πως στις 9 Μαΐου θα βγουν τα σωστά συμπεράσματα για τον αν η τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας ήταν «μια προσωπική άποψη βλέποντας τις εγκαταστάσεις ή κάτι άλλο».

Λίγο αργότερα και ενώ απαντούσε σε άλλο θέμα της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Τάσος Φούντογλου, μίλησε για έναν υγειονομικό χάρτη που πρέπει να στηθεί βάση των αναγκών της περιοχής, των πολιτικών οι οποίες πρέπει να αναπτυχθούν σε διάφορους τομείς και με πραγματικά στοιχεία προκειμένου να μη γίνουν αποσπασματικά πράγματα:

«Θέλουμε να έχουμε γνώμη, δεν θα τον κάνουμε εμείς αλλά συγκεκριμένη επιστήμονες με τους οποίους είμαστε σε επικοινωνία. Θα πάμε κανονικά αυτή τη φορά. Πάνω σε αυτό θα χτίσουμε και θα σταματήσουμε τις ηλίθιες αντιπαλότητες. Θα ασχοληθούμε και με τα άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας άλλα όχι με συζήτηση καφενείου».

X