Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σύστημα Τηλεθέρμανσης της Κοζάνης από το μεσημέρι της Κυριακής και για πολλές ώρες τη Μ. Δευτέρα, καθώς οι μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου τέθηκαν εκτός συστήματος.

Η λιγνιτική παραγωγή μειωνόταν σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για να φτάσει στο 0% το μεσημέρι και τις λιγνιτικές ομάδες να εισέρχονται στο σύστημα σταδιακά από το πρωί της Δευτέρας.

Η ΔΕΥΑΚ με ανακοίνωσή της ενημέρωση το καταναλωτικό κοινό το πρωί της Μ. Δευτέρας για τη μη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, η οποία όπως όλες οι πληροφορίες αναφέρουν θα επανέλθει μέχρι το βράδυ.

Στο μείγμα ενέργειας τη Μ. Δευτέρα κέρδισαν τεράστιο έδαφος οι ΑΠΕ, φτάνοντας μέχρι και το 81% κάποια στιγμή, ενώ να σημειωθεί πως στη φετινή περίοδο οι μονάδες δεν έθεσαν σε προβληματική λειτουργία την Τηλεθέρμανση, πλην κάποιων βλαβών οι οποίες σημειώθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως η θερμική περίοδος ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου και ίσως κάποιες νωρίτερα, ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες φυσικά δεν είναι άσχημες αλλά ειδικά τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία δημιουργεί ανάγκες σε πολλά νοικοκυριά.

Από τη ΔΕΥΑΚ δεν εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία, θεωρώντας πως οι δεσμεύσεις της ΔΕΗ θα τηρηθούν και οι μονάδες θα επανέλθουν κανονικά στο σύστημα.

X